Avlyst
Sidi Larbi Cherkaoui/Eastman: FRACTUS V

Fra nettsiden:

Sidi Larbi Cherkaoui /Eastman (BE) er endelig tilbake i Bærum Kulturhus etter suksessforestillingene TeZukA, Play og 4D. Forestillinger som skapte stor begeistring blant det norske publikummet.

Cherkaoui er en av verdens mest etterspurte koreografer, og er kjent for å være en poetisk multikunstner som integrerer dans, sang, tekst og instrumental musikk i sine forestillinger.

I Fractus V utforsker Cherkaoui gråsonen mellom informasjon og propaganda, mellom objektivitet og manipulasjon. Den eneste måten å håndtere dette er å fordype seg inn i informasjonen. Men kan man skrelle bort manipulerende innpakning fra ferdigbearbeidet nyhetsdekning? Hvordan kommer man til kjernen av sannheten? I hvilken grad er våre tanker fortsatt nøytrale? Tematikken er inspirert av tekstene til den jødisk-amerikanske lingvisten og politiske tenkeren Noam Chomsky.

På scenen er vi fem virtuose dansere, inkludert Sidi Larbi Cherkaoui selv, og tre musikere. Åtte nasjonaliteter, og åtte like frimodige utøvere, som sammen skaper en intens, dramatisk og flytende helhet. Tittelen refererer til det naturlige bristepunktet som ofte er nødvendig for å kunne vokse og bli sterkere.

Legg til ekstern kalender…
#dans