Andre iscenesettelse. "De dro for å bli" (Staging Two. "They Went Away to Stay")

[Bilde]

Andre iscenesettelse. “De dro for å bli” av Ayreen Anastas, Rene Gabri og Ben Morea, er siste del av programmet “Om kjærlighet, avreiser og kampen mot nederlag i koleraens tid. Tre iscenesettelser” som har pågått på OCA siden høsten 2014.

Ayreen Anastas og Rene Gabri er opptatt av kunstneriske prosesser og forskning som aktivt forsøker å forandre verden rundt oss. I dette forsøket på å analysere vår tid, og på å forestille seg andre muligheter (gjennom det som kalles fortid og fremtid), har praksisen utviklet seg og åpnet for et mangfold av former og manifestasjoner som film, performance, publikasjoner, unwork-shops og kollektive situasjoner som reflekterer det viktige samarbeidet mellom forsking, skapelse og presentasjon.

Til andre iscenesettelse. “De dro for å bli”, har de invitert inn Ben Morea – kunstner, anarkist og en av de kritiske stemmene som oppstod i de radikale kontrakulturelle og politiske kampene på 1960-tallet. Sammen vil de forsøke å ta opp spørsmål som har stått sentralt i måten de engasjerer seg på, ikke bare i dette historiske øyeblikket, men i vår generelle relasjon til tid og historie. Alle tre kunstnerne er interessert i måten forskjellige historiske prosesser inkluderer sammenflettingen av kapitalisme og kolonialisme som har formet verden. Morea har viet de siste 40 årene av sitt liv til å tenke på hva radikal kritikk av kolonialismen kan bety for hvordan livet leves og oppleves. Anastas og Gabri har begge sett på begrepene for utvikling og underutvikling, to kritiske begrep som deler og former verden.

Legg til ekstern kalender…