Focal depth - Above the fold, Ingeborg Annie Lindahl

[Bilde]
Ingeborg Annie Lindahl (f. 1981) bor og arbeider i Harstad. Hun er utdannet fra Kunst og Designhøgskolen i Bergen, MA 2012, og var av første kullet som ble uteksaminert med BA fra Kunstakademiet i Tromsø 2010. Etter masteren har hun vært festivalkunstner ved Vossajazz´ 40års jubileum 2013 og hun har hatt soloutstillinger hos Galleri NordNorge 2009, 2013, og Galleri Gamle Oslo og Skiens Kunstforening i 2014. Lindahl mottok Per Spillings pris i 2013 for å ha utmerket seg med et kunstnerisk uttrykk preget av originalitet og dristighet. Til nå i år har Lindahl vært med på Den 69. Nordnorsken, samt gruppeutstilling ved Titanikas i Vilinus (Litauen), Salihara Gallery i Jakarta (Indonesia) og årets Mellom Himmel og Fjord kunstlandskapsprosjekt i Hardanger.

Tematisk utforsker Lindahl vår relasjon til kunnskap og forbruk på ulike nivå i samfunnet. Hennes interesse ligger i skjæringspunket som oppstår mellom ulike materialers iboende symbolske kvaliteter, historier og lag av sammenhenger. Lindahl sin tverrfaglige praksis bearbeider vårt paradoksale forhold til naturen, verdien av naturen og teknologiens rolle i miljøet. Arbeidene hennes er kontekstsensitive, og Lindahl velger medium ut fra ide og arbeider med medier som tegning, land-art, kuratoriske prosjekter, video, skulptur, performance og installasjon.

Av kuratoriske prosjekter kan SABOTasje (Innvik, 2014), odds (Odda, 2012) og Ut i min hage – Nr. 19 (Harstad, 2011) nevnes.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…