Astma (Ru) med Harald Fetveit + Frank Szardenings (D) med Brage Tørmænen på Feil Mandag!

Det blir kanskje ikke helt tilbakelent på Revolver mandag. Heller fullt trøkk på alle knapper. De som kommer for å spille improv-musikk denne kvelden har nemlig en ting til felles: punk i bagasjen!

Astma ble dannet av Alexei Borisov og Olga Nosova i 2009. Borisov er den legendariske kontroversielle undergrunnsmusikeren fra 1980-tallets Moskva. Og fra 1990-tallets Moskva og fra 2000-tallets Moskva og fra 2010-tallets Moskva. De siste åra har han jobba mindre med band og mer solo, bortsett fra med Astma der han spiller mest gitar. Olga Nosova slår og slår og synger. Også i noiscore-bandet Motherfathers. Med Astma går det mest i skrudd free-form spoken word-psykedelia, elektroakustisk syre-drumandbass og en dæsj god, gammeldags støy. Improvisert er det i hvert fall. Også samarbeider de med poeter og videokunstnere og med andre musikere. Blant dem er Dave Phillips, Alessandro Bosetti, Jandek og Thomas Buckner bare for å nevne noen. Og Harald Fetveit.

Astma og Harald Fetveit møttes da de spilte sammen i Oslo for tre år siden. Det førte bl.a. til at Fetveiten fór på Russland-turné og dessuten spilte inn COCK2 med Borisov. Nå braker de sammen igjen i Oslo. Lydløst blir det i hvert fall ikke.

Frank Szardenings spiller saxofoner og gitarer. Han bor og jobber i Berlin, mye med grafisk partitur og øyeblikkskomposisjon for å utvikle fri, abstrakt og atonal musikk; grovkorna, mikrotonalt, rytmisk sammenbrutt og pulserende. Brage Tørmænen er den eneste som i tillegg har gått på skole. NMH var det. Foruten med tromminga si har han utmerka seg som vertskap på det fabelaktige konsertstedet Piszdets.

alexeiborisov.bandcamp.com
haraldfetveit.no
bragetormanen.wordpress.com
frankszardenings.tumblr.com

Legg til ekstern kalender…