Hannah Ryggen-konsertserie: JESSICA SLIGTER & SUSANNA

nyMusikk og Nasjonalmuseet presenterer:

I forbindelse med Hannah Ryggen-utstillingen Hannah Ryggen. Verden i veven på Nasjonalgalleriet, presenterer nyMusikk en tredelt konsertserie i samarbeid med Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, høsten 2015. Med asamisimasa (30. august), Jessica Sligter & Susanna (6. september) og Mika Vainio (4. oktober).


Susanna, foto: Anne Valeur. Jessica Sligter, foto: Jenny Berger Myhre.

Susanna (Susanna and the Magical Orchestra og Susanna Wallumrød) er like kjent for sine intime og nedstrippa tolkninger av kjente låter som “Jolene” og "Love Will Tear Us Apart ", som sin egen låtskriving. Susannas eteriske stemme har gitt henne gode kritikker både i Norge og utlandet, i tillegg til en rekke musikkpriser.

Sammen med den nederlandske sangeren Jessica Sligter (også kjent som Jæ og Sacred Harp) har hun et nytt duoprosjekt hvor to distinkte stemmer møtes i en intim og eksklusiv konsert med duo- og solostykker. Sligter har vært bosatt i Norge i de siste årene og har blant annet gitt ut soloplate på det norske selskapet Hubro.

Forestillingen byr på musikk fra bestillingsoppdraget for Vi lever på en stjerne, Hannah Ryggens sentrale verk med samme navn og tittelen på utstillingen hos Henie Onstad Kunstsenter i 2014, som tar science fiction-diktet Aniara (1956) av den svenske nobelprisvinneren Harry Martinson som utgangspunkt.


Hannah Ryggen (1894−1970) ruver som en av Nordens mest betydningsfulle kunstnere fra det 20. århundret. Hennes tepper fremstår som visuelle reaksjoner på hendelser, konflikter og prosesser. Hun trakk verden inn i veven.
Legg til ekstern kalender…