Kurt Schwitters-dag: Building Instrument + Agnes Hvizdalek + foredrag + utstillinger

Kurt Schwitters-dag på Henie Onstad Kunstsenter
I samarbeid med Ultimafestivalen

Program:

Kl. 13:00 (Auditorium)

Foredrag om Kurt Schwitters kunstnerskap ved Karin Hellandsjø og Oda Wildhagen Gjessing.

Kl 14:00 (Studio)

Building Instrument – Schwitters (Bestillingsverk)

Building Instrument begynte å spille sammen i 2008, og har på kort tid skapt sin helt egendefinerte plass i det norske musikklandskapet. Deres hybrid mellom akustisk pop og samtidsmusikk er improvisert og lekt frem i fellesskap. En av de mest slående kvalitetene ved trioen er hvor godt de mestrer både kunsten å holde igjen, og hvordan de samtidig tør å slippe løs: fra catchy rytmer via frie improviserte partier til følelsesladede melodier.

Building Instrument består av Mari Kvien Brunvoll (vokal, elektronikk, div. instrumenter), Øyvind Hegg-Lunde (trommer, perkusjon) og Åsmund Weltzien (synther, elektronikk). Vokalist Mari Kvien Brunvoll har blitt beskrevet som et helt unikt talent av Bugge Wesseltoft, er remixet av Ricardo Villalobos og har vært nominert til Spellemannspris to ganger. Tangentmann Åsmund Weltzien spiller med Thea Næss, mens trommeslager Øyvind Hegg-Lunde spiller i bandene Big Almost, Crab is Crap med Ståle Storløkken, og har turnert med svenske José Gonzalez.

Til Ultimafestivalen 2015 vil trioen fremføre et bestillingsverk bestående av helt ny musikk inspirert av ulike aspekter ved Schwitters og hans kunst.

Kl 15:00 (Mini Prisma)

Åpning av det nye Kurt Schwitters-rommet bestående av over 30 verk av Kurt Schwitters utlånt fra Sparebankstiftelsen DNB, Nasjonalmuseet kunst, arkitektur og design og Sprengel Museum Hannover.

Kl. 15:30 (Mini Prisma)

Agnes Hvizdalek fremfører utdrag fra Kurt Schwitters’ lyddikt Ursonate.

Agnes Hvizdalek (f. 1987) har utviklet et individuelt vokabular av lyder med stemmen som instrument.
Arbeidet hennes inkluderer solo-opptredener, live lydinstallasjoner og samarbeid med Harald Fetveit, Kristin Andersen (SPUNK), Norsk Noise Orchestra og det internasjonale improvisasjons-orkesteret ÖNCZkekvist.
Opptredenen på Henie Onstad vil være første gang Hvizdalek fremfører Kurt Schwitters’ lyddikt.

Legg til ekstern kalender…