Dr. Strand

[Bilde]

Dr. Strand

TM51 har gleden av å kunne presentere Dr. Strand, som er tittelen på en utstilling og en fotobok om legen, feministen og aktivisten Kitty Strand. Prosjektet er utviklet av datteren, Nina Strand, og er ment som en bildebiografi. Kitty og Nina hadde planer om en reise fra New York til San Francisco sammen, en tur de ikke rakk før Kitty døde i 2001. I 2012 tok Nina turen sammen sin datter og bruker reisen som en rød tråd i fortellingen om hennes mor. Underveis ser hun igjennom bilder, brev og notater, og forsøker å skape et større bilde av hvem Kitty Strand var.

Utstillingen viser bilder fra denne fortellingen, både fotografier tatt på reisen til San Francisco og arkivbilder av Kitty Strand. Utstillingen åpner på vindusgalleriet til TM51 den 11. september kl.18.00, Fridtjof Nansens plass 6 i borggården til Oslo rådhus. Gjennom Kitty Strands politiske engasjement har hun flere ganger aksjonert i borggården, og dermed er prosjektet knyttet spesifikt til rommet det vises i. Utstillingen vil stå 11. September – 23. Oktober 2015.

Boken får lansering til åpningen av utstillingen, samme dag som Fotobokfestival Oslo åpner. Den utgis på det anerkjente, svenske fotobokforlaget Journal og kommer i både norsk og engelsk utgave.

Legg til ekstern kalender…