Ultima2015: Ensemble Asamisimasa

MATHIAS SPAHLINGER: NO 10, NACHTSTÜCK MIT SONNE (WP)

ØYVIND TORVUND: NEON FOREST SPACE

Med et evig fokus på det nye, på utvikling, på en urokkelig tro på musikken og musikernes uttrykkspotensial, har MATHIAS SPAHLINGERs musikk vært i stadig utvikling. Han bruker elementer fra et bredt utvalg sjangre og metoder, og som 70-åring modernisten Spahlinger rukket å sette sitt preg på tysk og europeisk musikkliv, både som komponist, musikktenker og pedagog. Ensemble asamisimasa har samarbeidet med Spahlinger ved flere anledninger, planlegger en egen Spahlinger-festival i Oslo i oktober. På denne konserten urfremfører de Spahlingers nye verk, no 10, nachtstück mit sonne.

Konserten er i tillegg en markering av ØYVIND TORVUNDs første portrett-CD, Neon Forest Space. Torvund har også arbeidet tett med asamisimasa, med flere urfremføringer og konserter med Torvunds musikk. Plastic Waves (2013) for klaver og kvartett er et annerledes verk som blander lydene av skarptrommer, klavermelodier, munnspill og bassklarinett med knust glass og sirkusassosiasjoner.

ENSEMBLE ASAMISIMASA er et etablert norsk ensemble for ny musikk, og er kjent for å kombinere klassisk avantgarde med nye verk skrevet spesielt for dem, gjerne med innslag av elektronikk, video eller andre medier. Ensemblet består av Kristine Tjøgersen (klarinett), Håkon Stene (slagverk), Anders Førisdal (gitar), Ellen Ugelvik (piano) og Tanja Orning (cello).

Legg til ekstern kalender…