Bok i parken – Hessen, Stueland, karbonet og oss

Forskere og forfattere skriver seg nærmere naturen, men kan de nå inn til oss?

En av Norges beste vitenskapsformidlere Dag O. Hessen og prisbelønte Espen Stueland kommer for å snakke om sine kommende bøker om karbon og klima, mot bakteppet av verdens viktigste toppmøte i Paris senere i høst.

Andrew Kroglund leder samtalen mellom forfatterne.

Om bøkene
C av Dag O. Hessen.

«Gitt at alle har en årlig CO2-kvote å rutte med for å holde oss innenfor det forsvarlige, så kan du selv velge hvordan du vil realisere denne, men du får ikke i pose og sekk.»

«Er det da overhodet noe vi kan foreta oss med god samvittighet bortsett fra å ligge på ryggen i gresset og se skyene drive forbi, eller sitte inne med ullgenser og spikke fliser i grua? Å ja. Det som så å si alle rangerer høyest på sin liste over hva som gir livskvalitet er stort sett karbonnøytralt: kjærlighet, familie, venner og natur, ja også vin, mens de fleste av de momenter som skaper stress og ubehag i tilværelsen er i høy-CO2e-klassen.»

700-årsflommen av Espen Stueland

Hvilket språk bruker vi for å snakke om klodens tilstand? Hvilket forhold får barn til naturen hvis vi tidlig lærer dem at beskyttelse og polstring er nødvendig for å klatre i trær? I Espen Stueland sin nye bok 700-årsflommen, stiller han akutte spørsmål og fører en opprømt diskusjon om klimaforandringer, om vårt forhold til naturen slik det kan avleses i poesien, i det politiske språket. Å ferdes i naturen er en kilde til uovertrufne gleder, og naturen er vår arv til etterkommerne.

Legg til ekstern kalender…