#6 | Hilde Frantzen og Line Anda Dalmar - FINNE FJELL

[Bilde]

[Bilde]

Franzen og Dalmar har begge vokst opp omringet av en norsk nasjonalromantisk drøm der urørt landskap og høye dramatiske fjell er sentrale element. På tur frysende bak en stein med kakao og matpakke tydelig overbevist at dette er den mest hyggelig måten å tilbringe en søndag formiddag på. Til tross for kulde, uvær, drama og uforutsigbarhet vil begge allikevel si at fjell assosieres med trygghet; noe stabilt som de kan kjenne seg igjen i. I prosjektet tar kunstnerne utgangspunkt i egne opplevelser og assosiasjoner i forhold til landskap og omgivelser.

Hilde Franzen har i flere år plukket med seg stein, felles for alle er at de er formet som fjell. Samlingen er blitt en del av hverdagen. Noen av steinene er sanket på reise mens andre på vei til jobb. På Galleri BOA vil disse steinene stilles ut i en stor installasjon, som foto og en video. Frantzen forenkler og forminsker det storslagene i naturen. Samtidig som hun fremhever noen deler av naturen vi kanskje tar forgitt.

Line Anda Dalmar tar i sine arbeid utgangspunkt i landskapets overflater og strukturer. Gjennom er serie tegninger, video, skulpturelle aluminiums avtrykk og trekonstruksjoner prøver hun å gjenspeile opplelvelsen og følelsen av landskapet. Hun skaper assosiasjoner der hun reflekterer rundt strukturenes funksjon, særegenhet, sammensetning og identitet.

Legg til ekstern kalender…