Stabsmusikken: Myter og legender

[Bilde]

Allehelgens-helaften
I anledning allehelgensaften inviterer Forsvarets stabsmusikkorps og Akershus festnings besøkssenter til en mystisk og mytisk aften på festningen. Kvelden starter med konsert i Ridehuset hvor korpset byr på musikk inspirert av myter og legender fra hele verden. Dirigent Andreas Hanson tar på seg rollen som forteller mellom verkene. Her kan du la deg fortrylle av overjordiske, og kanskje til og med underjordiske, toner fra orkesteret. For å sette prikken over i-en inviteres publikum videre på en spennende guidet spøkelsesvandring på festningsområdet etter konserten. Vandringen ledes av kunnskapsrike guider fra Akershus festnings besøkssenter. Dersom du har gått lei av kommersiell Halloween-feiring blir dette en opplevelse som fester seg både i ryggmarg og minne.

[Bilde]

Fra felespillende djevler til japanske krigerprinsesser
Repertoaret denne kvelden strekker seg både over en rekke land, sjangre og epoker. Men samtlige verk har alle til felles at de tar utgangspunkt i en myte eller legende. I Curt Larssons musikalske beskrivelse av Hälsingesagaen beskrives djevelen som tar frem felen og lar ungdommen danse seg til døde i forrykende tempo. Langt fra den svenske landsbyen tas publikum med til Japan under Muromachi perioden (1336-1573) og legenden om den unge Emishi-krigeren Ashitakas kamp for å forene skogsgudene og menneskene som utnyttet seg av skogens ressurser. Her er det Hisaishi Joes filmmusikk fra den kjente Studio Giblih anime-versjonen av historien som benyttes. Dette er bare to av en rekke myter og legender som presenteres i musikalsk versjon denne kvelden.

[Bilde]

Festningens “ekte” spøkelseshistorier
Besøkssenteret på Akershus festning tilbyr en rekke ulike guidede turer på festningsområdet. Når mørket senker seg på høsten er spøkelsesvandringene som er blant de mest populære. Her blir du tatt med rundt på det historiske festningsområdet av våre guider, og når kvelden er omme vil du være rik på sagn og mystiske historier som hører festningen til – og de er det mange av!

NB! Vandringen foregår utendørs, kle deg etter forholdene.
Anbefalt nedre aldersgrense på vandringen: 11 år. Konserten er åpen for alle aldersgrupper

Legg til ekstern kalender…