Kampen Konsertforening - Ghost Karaoke + S.L.Y.C.

GHOST KARAOKE:
Ghost Karaoke slipper denne kvelden singlen Brother Sun som er første smakebit fra det kommende selvtitulerte debutalbumet, og ble som resten av plata i all hovedsak spilt inn i de svenske skoger, nærmere bestemt Silence Studio i Koppom, med Sjur Lyseid som produsent og tekniker.
Slippfesten og debutkonserten til Ghost Karaoke blir på Kampen Bistro onsdag 28. oktober og du burde finne din plass☺

Etter å ha tilbragt over et tiår rørede i postrockgryta, spilt hundrevis av konserter og med fem album på samvittigheten så merket flere av medlemmene i The Samuel Jackson Five at låtene man skrev vendte seg mer og mer mot et poppa uttrykk. Tanken om at det hadde vært fint med litt vokal dukket stadig oftere opp, og i stedet for å tvinge SJ5 inn i ett uttrykk det ikke hadde kledd så valgte man heller å ta med seg skuffen av ubrukte låter og starte et nytt band.

Der SJ5 kunne være utflytende og søkende er Ghost Karaoke sin musikk i all hovedsak tuftet rundt det klassiske 3:30 merket. Fokusert, stramt og til tider ganske så catchy. Inspirert av alt fra svensk skogsprog, mer eller mindre smart 80 talls pop, 90/00 indie og postrock + en liten dose lofi hiphop.
Helt ferske innenfor populærmusikkens underlige verden er de heller ikke da vokalist/gitarist Thomas Meidell tidliger har hatt noen korte flørter som medlem av Team Me, Ludvig Moon og Truls And The Trees, og trommisen Sven Andréen har spilt med band og artister som Lukas Kasha, Shaun Bartlett, Samsaya og Alida.

Navnet ble donert av en lett animert tysker, som mente at Ghost Karaoke var verdens beste bandnavn. Tenk deg Flaming Lips med litt mindre konsum av illegale substanser(og Miley Cyrus hangup), Motorpsychos mer poppa øyeblikk, eller noe sånt som at Grizzly Bear møter Queens Of The Stone Age.

Ghost Karaoke:
Sven Andréen: trommer, samples, kor
Sigmund Bade: bass, kor
Thomas Kaldhol: gitar, kor
Jonny Knutsen: keyboards, kor
Thomas Meidell: vokal, gitar, omnichord, keyboards

soundcloud.com/ghost-karaoke

S.L.Y.C.
Metronomicon Audio har alltid vært så heldig å ha artister som lager uvanlige melodier, til glede for den uortodokse lytter. Dette er spesielt tydelig med angjeldende S.L.Y.C.-album. Sara Cools synes å være Metronomicons minst maniske låtskriver, så lytteren kan vente seg noe litt mer avslappet med denne artisten. Man vil kanskje dermed tenke at melodiene på albumet er søvndyssende, som om de kom seilende mot øret fra et fjernt fantasitempel, men musikken besitter også stor umiddelbarhet – en direkthet som skyldes den sterke tilstedeværelsen i opptaket av bandets fremtoning. Denne tosidigheten kommer for alvor til overflaten i sangen “White noise”. Sjekk også ut “Miniatures”, som med en lengde på mer enn åtte minutter fullt ut utforsker sitt eget vulkanske potensiale; et lang melodisk etterspill som ender i ambient støy – men ikke øredøvende støy.

“Un folk déraciné et rehaussé de discrètes touches noise. Volontiers répétitives et lancinantes, évoquant parfois un Stereolab unplugged, ces chansons flottantes doivent autant au folk britannique qu’aux musiques balkaniques et imaginent la rencontre entre Magnet et Electrelane.” – Thibault Allemand, Magic, Revue Pop Moderne.

“Oslo-gruppas varme halvsyntetiske senpsykedlia er ubegripelig skjønn. Særlig vokalen, der den danser rundt i en blanding av nordisk folketro og Cocteau Twins.” – Tor Martin Bøe, VG

S.L.Y.C.
Sara Cools: vokal, keyboards
Anthony Barrett: keyboards, bass, guitar, sampler
Daniel Meyer Grønvold: gitar
Thomas Meidell: bass, keyboards
Sigurd Bergflødt: trommer

soundcloud.com/metronomicon…

Legg til ekstern kalender…