ÅPEN LÅVE på Gjettum Gård i Bærum

[Bilde]

Åpne verksteder og atelierer med bl.a. skrivekurs og fotokurs Lørdag 14. november og søndag 15. november 2015 fra kl. 12.00 til kl. 17.00 Adresse: Gjettumveien 121, 1346 Gjettum
Det er lang tradisjon for at leietakere på Gjettum Gård arrangerer åpne dager i den gamle og ærverdige låven fra 1850-tallet. Et knippe håndverkere og kunstnere åpner nå sine atelierer for publikum. Arrangementene på Gjettum Gård har vist seg å trekke et stort publikum, med sine tilbud på spennende og varierte opplevelser. Det vises porselen, keramikk, maleri, tekstil, foto og smykker. Nytt denne gang er skriveverksteder ved

[Bilde]

Fellesarealer, korridorer og atelierer vil være fulle av kunstverk og bruksting som skaper en helt spesiell stemning for de besøkende. Her blir det gode muligheter for personlige samtaler rundt kunstverkene i et varmende og annerledes miljø. Og det er selvsagt mulig å kjøpe de flotte produktene.
Her er deltagerne, hva som vises under Åpen Låve og litt om den enkelte deltaker:

Irene Kjelgaard Bredesen viser dreide og håndbygde bruksting og større, håndbygde arbeider. Irene har hatt keramikk som hobby siden ungdommen, og jobber deltid ved siden av keramikkverkstedet. Hun har tatt mange kurs og bl.a. gått i lære hos kunstkeramiker Silvia Mc Loughlin (Vollen) i tre år, der hun også lærte brenneteknikker som raku og røykbrenning. Hun jobber med høybrente steingodsleirer.
Kari Evjen viser bruksgjenstander i porselen og steingods samt gjenstander i raku og obvara. Kari har gjennomført kurs innen porselen, porselensstøping og raku både i Norge og Danmark.

Helen Gathe viser malerier i olje på lerret. Helen maler både figurativt og abstrakt. Hun har gått på Nydalen kunstskole og også studert klassisk maleri ved billedkunstneren Mard Issa i flere år. Helen er opptatt av lys og stemning og henter motiver fra naturen og underbevisstheten. Hennes arbeider er bl.a. innkjøpt av Kommunaldepartementet, Radisson Blu Hotel Gardermoen og en rekke private samlinger. For mer info: www.helengathe.com

Birgith Hestangen viser egendesignede smykker i stein og sølv. Birgith er sølvsmed og smykkesteinsliper, og startet i 2000 firmaet Steingaven, med verksted/butikk, på Vøyenenga senter. I 2005 flyttet hun virksomheten til Bærums Verk, hvor hun drev verksted/butikk i Verksgata, til hun høsten 2014 kom til Låven på Gjettum Gård. Birgith er bl.a. hvert år benyttet som lærer i smykkesteinsliping på Raulandsakademiet, og har deltatt på salgsutstillinger og messer over store deler av Østlandet.

Jorunn Greiff Solli arrangerer minneskriveverksted i form av minikurs. Jorunn driver Tekstuniverset og nettsiden hennes er www.tekstuniverset.no. Deltagerne skal skrive ned erindringer – vakre, triste, forunderlige, forferdelige eller gøyale historier og minner fra da de var barn og ungdom. Det blir små kurs med inntil fem deltagere:
Lørdag kl 13.00 – 14.30 Lørdag kl 15.30 – 17.00 Søndag kl 13.00 – 14.30
kr 200
Bindende påmelding i forkant til på mail til [email protected] eller på tlf. 97 12 31 02. Du kan også ta sjansen på ledig plass og møte opp på låven.

Anne Helene Gjelstad er en premiert portrettfotograf og engasjert kursholder. Hun er utdannet klesdesigner fra Statens håndverks- og kunstindustriskole og fotograf fra Bilder Nordic School of photography. Anne Helene tilbyr mini fotokurs med fokus på manuelle innstillinger og lyssetting med naturlig lys og reflektor, og hun holder foredrag og viser bilder fra sitt store prosjekt blant de gamle kvinnene på øyene Kihnu og Manija i Estland: annehelenegjelstad.com/kihn…
Mini fotokurs Mini fotokurs Foredrag om
lørdag kl 12.00 – 13.30
lørdag kl 14.00 – 15.30 Kihnu lørdag kl 16.00 – 17.00
søndag kl 12.00 – 13.30
søndag kl 14.00 – 15.30 Kihnu søndag kl 16.00 – 17.00
kr 200
Bindende påmelding på fotokursene i forkant til [email protected] eller på tlf. 90 82 54 57. Du kan også ta sjansen på ledig plass og møte opp på låven.

Hege Lundemo Larsen viser bruksgjenstander i stengods og porselen. Hege driver med keramikk på hobbybasis. Hun har gjennomført flere kvelds- og helgekurs siden 1999. I Antwerpen (1999 – 2004) har hun lært både dreieteknikk og håndbygging/modellering hos forskjellige kursholdere. Hege driver for det meste med dreiing av bruksgjenstander i stengods og porselen.
Kristin Tangen Lund tilbyr proff søm innen interiør, som f.eks. gardiner, puter, sengetepper, sengeskjørt m.m. Kristin driver firmaet Soft Living as. Hun kommer gjerne hjem til deg for konsultasjon og måltaking, samt montering av ferdig produkt. Hun leverer også kvalitetsprodukter innen solskjerming m.m.

Aud Wåla Høyer viser bl.a. kopper og boller i steingods og porselen. Aud driver med keramikk på fritiden ved siden av full jobb. Hun lærte seg grunnleggende teknikker på 80- tallet bl.a. i lærerutdanningen og har nå tatt det opp igjen som hobby.

Legg til ekstern kalender…