Barnas Cinematek: Animasjonsverksted og visning av filmene Reisen til Melonia + Kirikou og trollkvinnen

[Bilde]

Lær å animere med nettbrett!
Kl. 12-15 arrangerer vi drop-in animasjonsverksted. Kom innom og lag egne filmer, og få tips og oppfølging av instruktører.

Nettbrett kan dere ta med selv, eller låne på verkstedet.
(Låner dere iPad av oss, husk minnebrikke for å få med filmen hjem.)

I Filmverkstedet finner dere to arbeidsbord, animasjonsbokser og materialer som lego, kartong, papirbakgrunner m.m. Om ønskelig, kan barna kan også ta med egne figurer.
Verkstedet er gratis å delta på.

Filmvisninger:
Kl. 1300: Reisen til Melonia.
Kl. 1500: Kirikou og trollkvinnen

[Bilde]
Reisen til Melonia: På den vakre paradisøya Melonia lever trollmannen Prospero et lykkelig og bekymringsløst liv sammen med datteren Miranda, hjelperen Ariel, gartneren Caliban og poeten William. Naboøya Plutonia er derimot en grå og trist plass, der to onde skurker tvinger barn til å jobbe på fabrikkene sine. Prospero og vennene hans legger ut på en reise til Plutonia for å redde barnearbeiderne fra skurkene.

Per Åhlin, som står bak både manus og regi, er kanskje mest kjent for serien om Albert Åberg og juleklassikeren Karl Bertil Olssons Julafton. I Reisen til Melonia møter vi igjen hans fargefulle penn i en verden som er like fascinerende for barn som for voksne. Reisen til Melonia er basert på William Shakespeares teaterstykke “Stormen”, og er en klassiker som stadig vises på norske cinematek og filmklubber.

[Bilde]
Kirikou og trollkvinnen: Kirikou kommer til verden i en afrikansk landsby som trollkvinnen Karaba har kastet en forbannelse over. Karaba spiser menn, plager kvinner og gamle og sørger for at brønnen er tørr. Kirikou viser seg å være usedvanlig kreativ og idérik, og han kan både snakke og handle fra fødselen av. Hans første oppgave i livet blir å kjempe for å redde landsbyen. Samtidig prøver Kirikou å finne ut hvorfor Karaba er så ond.
Michel Ocelot er spesielt kjent for sin imponerende animasjonsteknikk med silhuetter. Kirikou og trollkvinnen er en storslagen og vakker film som baserer seg på en afrikansk legende med paralleller til våre egne eventyr.

Legg til ekstern kalender…