PANTA REI DANSETEATER/MARIE MUNROE - On the Outside

[Bilde]

Hva skjer når en låtskriver får frie tøyler til å lage en konsert til et danseteater – og danseteateret får fritt rom til å koreografere en konsert? «On the Outside» er et samarbeid på tvers av kunstformer hvor kompromiss og kompromissløshet går hånd i hånd.

«On the Outside» er første samarbeid mellom sanger og låtskriver Marie Munroe og Panta Rei Danseteater (PRD). Med en felles fascinasjon for Dave Eggers sitat «You have What I Can Afford To Give», formidler de – med sine forskjellige uttrykksformer – ensomheten i å være sammen.

Bak forestillingen står flere profilerte kunstnere:
Marie Munroe er låtskriver, men også en særpreget og profilert sanger. Hun har flere sterke utgivelser bak seg de siste årene, både som soloartist og gjennom interessante samarbeid.

Anastasia Isachsen er en videokunstner med et bredt spekter av oppgaver og samarbeidspartnere bak seg: konserter, danseproduksjoner, musikk, teater, installasjoner og utstillinger i inn-og utland.

Hanne Iveland Henriksbø arbeider freelance med kostymer for film og TV. I tillegg skaper hun skulpturelle plagg som presenteres både på utstillinger og som sceneantrekk til en rekke artister.

Panta Rei er et av landets mest aktive og mest produserende dansekompanier, som også når langt ut og spiller for et stort og bredt publikum både i Norge og utlandet. Bare i perioden 2013 – 2016 skaper de syv nye forestillinger. Sparebankstiftelsen DNB Nor støttet nylig kompaniet med en rekordbevilgning på fem mill., og kompaniet driver samarbeidsprosjekter bl.a. i Litauen og Tanzania.

Varighet: 60 min.

Koreografi: Anne Holck Ekenes & Pia Holden
Komponist, sang: Marie Munroe
Musikere: Jørgen Natland Apeness, Erlend Ringseth & Sjur Miljeteig
Dansere Robert Guy & Kari Skotnes Vikjord
Videokunst, lysdesign og romkonsept (i samarbeid med PRD): Anastasia Isachsen
Kostymer: Hanne Iveland Henriksbø
Støttet av: Norsk Kulturråd, Bydel Nordre Aker

Visningen på Dansens Hus er et samarbeid med Rikskonsertene

Legg til ekstern kalender…