Oslo Jazzfestival 2016: Snarky Puppy

[Bilde]

Først spilte Snarky Puppy for to utsolgte hus på Nasjonal Jazzscene Victoria i 2014. I fjor endte de opp med hele 4 utsolgte hus. Dette fenomenet av et bandkollektiv har med andre ord et voksende og svært hengivent publikum.

Hva er det med denne Brooklyn-baserte gjengen som stadig vokser i popularitet på tvers av sjanger-, smaks- og aldersgrenser?

Kollektivet har siden 2004 bydd på utadvendt og dansbar jazz der de har tatt til seg impulser fra fusion, 70-tallets soul og funk ispedd synthmelodier som er like retro som moderne. Det er utvilsomt et slick sound, men det er fremført med lave skuldre, energisk trampende ben og store smil. Noe som smitter over på publikum og bidrar til at tilstrømmingen av nye fans aldri ser ut til å ta slutt.

Bandkollektivet har omtrent 25 musikere som sirkulerer rundt konstanten Michael League. Noen ganger er de 10 på scenen, andre ganger 15. Og nettopp denne uforutsigbarheten er noe som fansene har lært seg å sette pris på og kanskje det er dette som er noe av hemmeligheten bak festen som går under navnet Snarky Puppy?

Det som er helt sikkert er at Oslo Jazzfestival inviterer til Snarky Puppy-fest på Sentrum Scene der både de over og de under 18 er invitert.

Legg til ekstern kalender…