SPECTRAL HAZE + TUSMØRKE

[Bilde]

SPECTRAL HAZE
Spectral Haze er et fremmadstormende Osloband av de helt skjeldne. I løpet av kort tid har de rukket å sette seg på kartet med to kritikerroste utgivelser og skjelve grunnvollene langt inn i rockenorge med sine svevende og overjordiske komposisjoner.
Medlemmene har alle lang fartstid i andre band og Spectral Haze er kulminasjonen av alle tidligere års hard arbeid og livespilling, og all erfaringen har resultert i et komplett og bunnsolid band som mesterer hva de holder på med til fingerspissene. På toppen av det hele har de også fått med seg Norges aller beste trommeslager, Kristian Valbo (Obliteration, Aura Noir), som tilfører rytmer i verdensklasse.
Ved å blande klassisk hardrock, med 60-talls psykedelia, østlige harmonier og rytmer, med teft for fengende melodier og gyngende, abstrakte underliggende temaer har Spectral Haze sin musikk en hypnotisk effekt som transporterer deg vekk fra verdslige bekymringer og tar deg med rett ut i kosmos!
Bandet har allerede blitt en hit i Sør-Europa og ble flydd ned til å turnere rundt i Portugal. Nå er Spectral Haze klare til å legge Norge og resten av universet for sine føtter.

TUSMØRKE
Norge har en stolt tradisjon av proggresive band som tok pulsen på tidsånden gjennom hele 70-tallet. Fra Saft og Popol Vuh/Ace til Rosmersholm og Høst. Med overgangen til 80-tallet forsvant mye av denne musikken til fordel for punk og nyveiv, og interessen for den psykedeliske og progressive delen av musikken gikk under jorden. Intill 1994 da de to brødrene Benedikt og Kristoffer Momrak i Skien lot sin fascinasjon for den magiske eraen inspirere de til å plukke opp instrumenter og lage sin egen merkverdige musikk. Gjennom flere års navneskifter og bandbesetninger eksperimenterte brødrene seg fram til Tusmørkets første demo i 1997.

Det skulle gå 15 år og flytting til hovedstaden før endelig Tusmørkes debutalbum så dagens lys. I mellomtiden hadde en ny generasjon av både psykedeliske band og fans av progressiv musikk oppstått. Band som Dungen, Blood Ceremony, Goat og Tame Impala hadde alle gjort stor suksess med elementer fra 60- og 70-tallets hårete og speisa eventyrrock, og alt lå til rette for at også Norge skulle få sitt eget magiske orkester.
Timingen kunne ikke vært bedre og Underjordisk Tusmørke slo ned som en bombe i 2012 og folk spurte seg hvor i all verden dette fullkomne bandet kom fra? Kritikere slo kollbøtte for å overgå hverandre i superlativer og plata måtte trykkes opp på ny og på ny for å møte etterspørselen.

Bandet har vakt oppsikt også internasjonalt og har blitt headhuntet til å spille mange av Europas viktigste festivaler for tung og psykedelisk musikk. Tusmørke fulgte rakt opp med oppfølgerplata “Riset Bak Speilet”, utgitt på den velrenomerte finske stor-labelen Svart Records, og har utviklet sitt livekonsept videre til stor suksess.
Med sitt norskspråkelige tekstunivers om nordisk mytologi, natur og sagnomsuste historier har Tusmørke en appell som fenger både ung og gammel. Benedikt Momraks klare vokal og tydeliige scenepersonlighet fortryller publikum og vever en teatralsk opplevelse man aldri har sett maken til. Med kostymer på scenen og et bredt utvalg av instrumenter drevet av både fløyte og orgel har bandet et unikt og tidsriktig 70-talls-tilnærming til konsertopplevelsen. Ikke gå glipp av denne kvelden!

Dørene åpner kl 20.00
ID: 20 år
Inngang: 150,- (+ bill.avg)
Velkommen:)

Legg til ekstern kalender…