Konsert i Ekebergparken

SOUND / IN LIGHT

Foreningen VoxLab har invitert komponist og sanger Kristin Bolstad til å utvikle et stedsspesifikt verk for vokal i James Turrells kunst verk Skyspace: The color beneath i Ekebergparken.
Verket tar utgangspunkt i, og har Turrells kunst som premiss for det musikalske materialet.

Fremføringen vil skje i forbindelse med solnedgang, slik at publikum også får oppleve James Turrells fantastiske sunset-session i Skyspace.

Utøvere: Kristin Bolstad, Linnea Haug, Eira Huse og Eva B. Landro.

Kristin Bolstad er en dagsaktuell og fremadstormende komponist, sanger og improvisasjonsutøver med mange jern i ilden. Hun har jobbet med flere ulike internasjonale musikere og utøvere samt fått musikken sin fremført rundt om i Norge, Europa, USA og Canada.

VoxLAB er en forening der komponister og sangere kan møtes og sammen utvikle ny vokalmusikk. Foreningen arrangerer seminarer og verksteder der eksperimentering og utforsking av stemmen i improvisasjon og komposisjon står sentralt, og nye komposisjoner og teknikker kan prøves ut. VoxLAB ønsker å skape et kompetansenettverk av ulike kunstnergrupper med felles interesse for stemmen og skapning, på tvers av arbeidsmetode og formidlingsuttrykk.

Vokallaboratoriet er et prosjekt initiert av VoxLAB, der målet er å skape nye verk ved å la komponister og sangere jobbe tett sammen over tid. VoxLAB har som ambisjon at vokallaboratoriet dermed kan være en arena for gjensidig kompetanseutveksling i tillegg til og fremme vokal samtidsmusikk.

Legg til ekstern kalender…