PROGKJELLER #3: syrerock med Bez Taktu

Vel møtt Progkjeller nummer tre. Kvelden er dedikert syrerocken, og eksklusive Bez Taktu spiller.
Thomas Rodriguez Mørch snurrer plater.
50cc

Bez Taktu er en powertrio fra Fredrikstad bestående av Thomas Rodriguez Mørch på bass/vokal, Åsmund Djupang på gitar og Fredrik Melby på trommer.
Sjangermessig er musikken i hovedsak en blanding av sen 60-talls psych og tidlig 70-talls prog med ett tyngre uttrykk i retning hard rock/metal.

I 2014 var de i Halden og spilte inn debut skiva i Athletic Sound Studios, låtene ble så sendt til Abbey Road for mastering til vinyl og digital utgivelse, og i Oktober 2015 var platene klare.

Hvordan Bez Taktu låter, er ikke så lett å forklare, som del av en anmeldelse på heavymetal.no skriver artikkelforfatter dette;

“Noen vil kanskje finne dette litt skeivt, og da mener jeg ikke at det instrumentale ikke henger sammen, for det gjør det, men nerven her er organisk og litt leken/frittenkende. Det merkelig er at musikken er melodisk og fin, men at de har en understrøm som er litt grumsete. Vanskelig å forklare, men dette er ikke et støyband, eller rent progband, det er rett og slett et band som ligger og jobber i et grenseland mellom sen 60-talls syrerock og 70-talls prog. Resultatet, selv om det ikke er veldig lett for meg som litt dårlig kjenner av akkurat det bandet, er kanskje litt i gata til Motorpsycho. En moderne og progressiv rock som ikke nødvendigvis er prog slik mange forbinder med sjangeren/stilen.”

Hele anmeldelsen kan du lese her;
heavymetal.no/blog/posts/be…

De har også fått gode anmeldelser i Blackmoon Prog og Rock Magazine og på Eternal Terror.

Musikken kan høres på;
Soundcloud; soundcloud.com/bez-taktu
Bandcamp; beztaktu.bandcamp.com/album…

Albumet ligger også ute på de fleste streamingtjenester som Spotify, Tidal, Apple Music, Google Music etc.

Legg til ekstern kalender…