Norrbin/Wien First In-First Out

[Bilde]

Sandra Norrbin og Heidi Marie Wien viser skulpturen «First In–First Out» i Prosjektrom Carl Berner. Skulpturen tar utgangspunkt i undergrunnens mangfoldige nettverk av rør og ventilasjonskanaler. Den fremstår som et underjordisk rørsystem som okkuperer utstillingsplassen på Carl Berner T-banestasjon.

First in-First out (FIFO-prinsippet) er en logisk metode for å organisere i rekkefølge, der den eldste, eller første oppføring behandles først. Tittelen kan kobles til folkeskikk og t-banevett, samt hvilke regler som gjelder ved en eventuell evakuering av området. FIFO-prinsippet belyser også skulpturens indre hulrom, funksjon og innhold. Den organiske og sammenkveilede utforming kan gi assosiasjoner til indre organer og kroppslige funksjoner, til tross for skulpturens monumentale og industrielle uttrykk.

Takk til Brødrene Dahl og Wavin for lån av PVC-rør.
Utstillingen er støttet av Oslo kommune.

Sandra Norrbin (f.1976 i Vadstena, Sverige) bor og jobber i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim hvor hun tok sin MFA i 2006. Hun har hatt en rekke utstillinger i Norge og utlandet bl.a. på Galleri F15 i Moss, Trøndelag Senter for Samtidskunst, Soft Galleri, Galleri Arnstedt og på Lautom Contemporary. Hun har utført flere prosjekter i det offentlige rom, bl.a. i Tøyenparken (Oslo), TEMPO Skien, Porsmyra Barnehage og Sverresborg skole, begge i Trondheim.
Norrbin er aktuell med utstillingen Rotvälta på Rom for kunst på Oslo S, kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén ved Vibeke Christensen.

Heidi Marie Wien (f.1980 Lillehammer, Norge) bor og jobber i Oslo. Hun gikk ut fra kunstakademiet i Oslo BA 2006. Wien har deltatt på en rekke gruppeutstillinger i tillegg til separatutstillinger på galleri LNM i 2011. Tidligere har hun utført kunstprosjekter ved Sentralsykehuset i Telemark og Sykehuset midt-Norge. Hun har de siste årene i tillegg til eget arbeid samarbeidet med billedkunstner Kine Lillestrøm de har bl.a. hatt separatutstillinger ved Østfold Kunstnersenter, Galleri BOA og F15 i Moss.
Sommeren 2015 utførte de veggmalerier på nye Veitvet Barne-og ungdomsskole i Oslo.

www.skulpturarena.no
www.norskbilledhoggerforening.no

Legg til ekstern kalender…