Ultimafestivalen 2016: La Monte Young

La Monte Young
Kulturkirken Jakob
Lørdag 10. september, kl. 21
Bill: 200/100

[Bilde]

La Monte Young: The Second Dream of the High-Tension Line Stepdown Transformer
The theatre of eternal music brass ensemble

Den amerikanske avant garde-komponisten, musikeren og artisten La Monte Young er anerkjent som en av de store moderne minimalistiske komponistene. Han er spesielt kjent for sin utforskning av dronemusikk, utviklet på 1960-tallet.
Født i 1935 i en liten by i Idaho, startet La Monte Young sitt musikalske liv som jazzsaksofonist og senere studier i kontrapunkt og komposisjon under Leonard Stein i Los Angeles. Til tross for å ha produsert en notorisk liten mengde utgivelser gjennom sin karriere, har han blitt beskrevet som den mest innflytelsesrike nålevende komponisten, med stor innvirkning på musikk det siste halve århundret.

Minimalismens nå 80 år gamle Gudfar har inspirert Terry Riley, Steve Reich og Philip Glass. Tradisjonell indisk musikk og barndommens lydlandskap (vind i gress, sirisser og sikader, elektriske transformatorer, etc.), førte ham inn i verden av lange, vedvarende lyder. Dette er spesielt tydelig i hans banebrytende verk Trio for Strings (1958), som fikk stor innflytelse på Terry Riley.
På 60-tallet spilte han med bl.a. John Cale som siden var med på å grunnlegge Velvet Underground, som gjør La Monte Young til en kilde for praktisk talt nesten alle senere alternative rockeband. Hans eksperimenter med ekstremt volum og repetisjon inspirerte My Bloody Valentine. Og Brian Eno, som kalte Young "faren til oss alle”, spant videre på Youngs lange toner over i ambient-sjangeren.

På konserten i Kulturkorken Jakob kommer brassensemblet The theatre of eternal music brass ensemble (med medlemmer fra bl.a. Ensemble Musikfabrik) til å fremføre La Monte Youngs legendariske The Second Dream of the High-Tension Line Stepdown Transformer.
Produsert i samarbeid med Marco Blaauw.

Kun denne ene kvelden.
Billetter i salg nå.

Legg til ekstern kalender…