PROGKJELLER #4: Skogsfolk med Jordsjø // Alwanzatar // Haakon Ellingsen // Wudewuse

Vi feirer fire måneder med storkjellerfest. Lørdag sjuende mai er det duket for eventyr- og skogsfolkprog med selveste Jordsjø, Haakon Ellingsen, Alwanzatar og Wudewuse.
Vel møtt!

100cc

Jordsjø:
Et fargerikt musikalsk univers og jakten på melodien; Jordsjø spiller vintage progressiv rock med en norsk twist. Stemningen er i fokus når bandet legger ut på sin reise, pakket med analoge synther, stor basstromme, orgel og Mellotron, sterkt inspirert av Nord-Norge, skogen, finsk og svensk Prog. Med to limiterte kassettutgivelser på samvittigheten, er det på tide å framføre musikken live. Drøm deg tilbake til 1974…

www.youtube.com/watch?v=F-k…
jordsjo.bandcamp.com

Wudewuse:
Wudewuse er en trubadur fra nordmarka som drar ut ensom lyd fra skog og nattehimmel.

soundcloud.com/user7608918

Alwanzatar:
Alwanzatar er enmannsbandet til Krizla (Tusmørke, Spectral Haze), som synger og spiller fløyte, synthesizere, trommemaskiner, sequencer, perkusjon og effekter. Resultatet er et kosmisk skrekkfilmlydspor av psykedelisk ritualmusikk. Lydbildet låner mye fra ambient, dub og acid house, doom og folkemusikk. Musikken er delvis basert på loops og programmering av hardware og delvis på improvisasjon.

Krizla har vært aktiv med Alwanzatar de siste fire årene og har spilt en rekke konserter i Oslos musikkundergrunn i 2014 og 2015, med konserter i Vigelandsmausoleet og en kinokonsert til den tyske ekspresjonistiske filmen Der Golem (1920) blant høydepunktene. Alwanzatar har hittil gitt ut tre kassetter med eksperimentelt materiale og ferdigstiller nå et album samt et par samlinger med konsertopptak.

alwanzatar.bandcamp.com

Haakon Ellingsen:
Haakon Ellingsen har med seg Gaute Storsve: lapsteel gitar og Edgar Albitres på fløyte/charango, og spiller låter fra fjorårets “Orkaner og fuglesang”. Platen som har blitt karakterisert som verdens første barokkpop-plate med norske tekster!

Et par nye blir det også tid til: De vil se dagens lys på høstens utgivelse “Knurr og humle”. Den drømmende og skjeve “Egelantiersstraat” finner du kanskje allerede på ditt digitale surfbrett i mai… Fremtiden er ikke bare barokkpopete, den er også ispedd norsk/søramerikansk folk…

youtu.be/ZWxs3EJfjpA

Legg til ekstern kalender…