CLASSIC ALBUM SUNDAYS m/Ron Like Hell og Pål Nyhus presenterer GRACE JONES - Nightclubbing

Grace Jones spilte inn sitt femte album på Bahamas med et fantastisk knippe musikere, også kjent som The Compass Point Allstars. På denne andre New Wave-inspirerte avstikkeren bort fra discoskivene hun geskjeftiget seg med på 70-tallet fant vi blant musikerne brødreparet og de jamaicanske listetopperne Sly & Robbie, keyboardist og den gang medlem av Level 42, Wally Badarou, alle i regi av Chris Blackwell, grunnlegger av Island Records, og ikke minst selskapets egen produsent, Alex Sadkin.

Den ni spor lange låtsamlingen, der Grace var med å skrive tre av dem, ble det mestselgende av de tilsammen 10 studioalbumene i katalogen hennes, og inneholdt dessuten singelen som nådde høyest opp på hitlistene, Pull Up To The Bumper. Mote, kunst og musikk ble flettet i hverandre på elegant og myndig vis, inspirerte artister på kryss og tvers av kunstartene og satte standard for en rekke artister som kom etter henne.

FORSPILL
Bli med oss fra vi åpner dørene på Mono kl. 18 denne sommersøndagen når vi varmer opp med blant andre Police, Iggy Pop, The Normal og Tom Tom Club, musikk som inspirerte Jones og kompani, ble gitt ut i samme periode eller på annen måte assosieres med albumet.

ALBUMLYTT
Når vi har fått høre historien om Nightclubbing dempes lysene, volumet skrus opp og vi spiller hele platen fra begynnelse til slutt, uten forstyrrelser, på et utover-det-vanlige bra lydanlegg, preparert eksklusivt for oss av hi fi- og kabelleverandørene fra Duet Audio og Midas Reference.

RON LIKE HELL
Ron Herrera (a.k.a. Ron Like Hell) var i overgangen til 2000-tallet salgsmanager for det som den gang ble regnet som verdens største plateutsalg, Satellite Records. I dag er han å finne hos Academy Records i Williamsburg, og i helgene som albumpresentør for Classic Album Sundays NYC og resident dj for klubbkonseptet Wrecked.

STRANGEFRUIT
Pål Nyhus (a.k.a. dj Strangefruit) utgjør ene halvdel av duoen Mungolian Jetset og ble for en stund tilbake kåret til Norges beste dj av magasinet Natt & Dag i Oslo. Som med vår amerikanske gjest kommer vi ikke på mange med en bedre oversikt over den dansegulvrelatert delen av musikkhistorien.

Det blir derfor spennende å høre hvilken innflytelse dette klassiske albumet har hatt for dem som plateryttere, på hvilken måte Nightclubbing har satt spor i New Yorks natteliv, og hva de tror er grunnen til at det har bevart sin relavans for dansegulv og sofalytt, også hos oss, helt frem til idag.

ETTERSPILL
Når vi først er i slikt et klubbkompetent selskap fortsetter vi etter seansen med å løfte frem Nightclubbing utover kvelden. Ron Like Hell, Strangefruit og Kent Horne vrenger arsenalet og byr oss på et selektert utvalg plater som relaterer seg til den 35 år gamle klassikeren – inklusiv bonusmaterialet som er med på den siste remasterede utgaven av albumet. Her finner du hele 4 spor som ikke har vært mulig å lytte til før inntil nylig.

PRESENTASJON
Kent Horne med Ron Like Hell og Pål “Strangefruit” Nyhus

GROV KJØREPLAN
18.00 Dørene åpnes, vi spiller musikk relatert til albumet
19.00 Albumprat, Q&A m/kveldens gjester
19.45 Albumlytt, GRACE JONES – Nightclubbing
20.30 Albumprat, Q&A med publikum
21.00 Vi spiller albumrelatert musikk kvelden ut!

AUDIOMENY
Leveres av Duet Audio og Midas Reference

- PLATESPILLER: Dr. Feickert Woodpecker
- TONEARM: Jelco 750 LB
- STIFT: Ortofon Cadenza Black
- FORFORSTERKER MED INTEGRERT PHONOTRINN: Soulution 520
- EFFEKTFORSTERKERE: Auralic Merak 4×200W Monoblokk
- HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
- SIGNALKABLER: Midas Reference Silje
- HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
- STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…