Oslo Jazzfestival 2016: Trygve Seim - Rumi Songs

[Bilde]

Trygve Seim er en av Norges fremste saksofonister. Seim har jobbet med både store og små ensembler og er en musiker som stadig finner nye veier. Han har satt sitt preg på nyere norsk jazzhistorie via grupper som Airamero, Oslo 1300, og The Source og ikke minst sitt eget Trygve Seim Ensemble med flere utgivelser på ECM. Han har også studert egyptisk musikk og jobbet i band med Manu Katché, Iro Haarla, Jacob Young og Sinikka Langeland.

Rumi Songs-prosjektet er et samarbeid med vokalist Tora Augestad og er et unikt møte mellom skandinavisk samtidsjazz og klassisk verdenslitteratur. Tekstene er hentet fra Coleman Barks gjendiktinger av den persiske poeten Jalaladin Rumi, som på 1200-tallet hadde stor innflytelse på alt fra musikk og dans til poesi og filosofi. Han etterlot seg en rekke skrifter som i flere hundre år har vært til inspirasjon for musikere og andre kreative sjeler.

Ensemblet består, i tillegg til de ovennevnte, av prisbelønte Frode Haltli på trekkspill og svenske Svante Henryson på cello. Lørdag 20.august vil dette unike samarbeidet bli fremført på Nasjonal Jazzscene kl 18.00. En hyllest til poeten Rumi, med en arv som strekker seg over mange hundre år, langstrakte landegrenser, og utallige livsverk.

Ensemblet består av:

Trygve Seim – Komponist, saksofon
Tora Augestad – Vokal
Frode Haltli – Trekkspill
Svante Henryson – Cello
Erling Kittelsen – Resitasjon
Aske Karstad: Lyd

Legg til ekstern kalender…