Hole Artcenter presenterer: Edyta Sobieraj - maleri

[Bilde]
Edyta Sobieraj, uten tittel, olje på lerret

VERNISSAGE LØRDAG 11. juni kl. 15 – 18:00
Åpningstale av Dorthe Andresen fra Gamle Ormelet.

Servering av forfriskninger og åpen kafé

Utstillingen varer t.o.m 31. juli


Hole Artcenter har æren av å vise en stor separat utstilling med Edyta Sobieraj.

Sobieraj er født i Warsawa i 1966, men bor nå og arbeider i Krakow. Utdannelsen sin har hun fra kunstakademiet i Krakow. Sobieraj hadde sin første utstilling på Gamle Ormelet i 2006. Hun har hatt mange separatutstillinger, både internasjonalt og i Norge. Hun er kjøpt opp av både private og offentlige samlere, og til og med av vår egen Dronning Sonja.

I sommer stiller Sobieraj ut sine malerier for andre gang på Hole Artcenter.
Sobierajs kunstneriske uttrykk har forankring i det klassiske maleriet, og da spesielt stilleben-tradisjonen. Hun bruker det stille rommet og interiøret slik vi kan kjenne det igjen fra Ida Lorentzens malerier. I motsetning til Lorentzen, er Sobierajs malerier mye mer
ekspressive og røffe, og kan av antyde noe humoristisk.

Maleriene til Sobieraj berører og gjør betrakteren nysgjerrig: "Jeg bruker ofte en begrenset fargepalett, som en motvekt til den grelle og urolige virkeligheten vi finner i reklame og forbrukersamfunnet. Det er min flukt å sette sammen ting som tilsynelatende er lite vakre, som gamle stålplater og krukker.
Det som er viktigst er lyset, både blant gjenstandene, og i selve interiøret. Det skaper komposisjonen, og omformer gjenstandene, og dermed også hele rommet i bildet.
Det handler også om håp. Lyset gir nytt liv til disse kasserte gjenstandene, får dem ut av håpløsheten og forlattheten. I bildene mine kan en finne en historie om skrap, men det handler mest av alt om forvandling og tilblivelse. Det er historien om tid og minner.”

Utstillingen til Edyta Sobieraj innholder mer en 50 nye oljemalerier og i tillegg collager og litografier. Dette blir en storlsått utstilling verdt et besøk.

Hjertelig velkommen!

Åpningstider lør-søn 12-17:00 eller etter avtale.

Kafé m. lekre småretter

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor m. 92 888 150 epost

[Bilde]
Edyta Sobieraj, “Still life”, 130 × 140cm, olje på lerret

Legg til ekstern kalender…