The Essex Green (US) + Woodland Circus

[Bilde]

The Essex Green er endelig tilbake! Det er ni år siden sist de spilte i Bergen, men 3. juli kommer de til Inside.

Bandet ble stiftet i Brooklyn i 1997 av Jeff Baron, Sasha Bell og Chris Ziter, som alle hadde en fortid i Guppyboy. Baron og Bell var også medlemmer av Ladybug Transistor. The Essex Green ga ut sin første EP på legendariske Elephant 6, før de ble signert av Kindercore og ga ut debutalbumet “Everything is Green”. De to neste platene, “The Long Goodbye” og “Cannibal Sea” ble utgitt av Merge Records, et av de mest betydningsfulle indie-selskapene på 90- og 00-tallet. Strålende kritikker og verdensturnéer ble resultatet, men etter 2007 ble det stille.

Ni år og en mengde sideprosjekter senere er bandet igjen klare for å glede verden med popmusikk der en fot er plantet i 70-tallet, folkrock og psykedelia, og den andre har solid fotfeste i moderne indiepop. Med en kjerne som består av tre solide låtskrivere, er det ingen overraskelse at både albumene og konsertene blir kritikerrost. Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid!

Denne kvelden får Inside også besøk av Woodland Circus. Dobbel moro, med andre ord.

Woodland Circus startet som en skaperglad duo, med Ella Helén Bukkøy på strengeinstrumenter og vokal og Ingjerd Tranvåg på gitar og vokal.

Etter et år med øving og låtskriving tok de kontakt med produsentene og musikerne Mats Halvorsen (gitar og pedalsteel) og Jarle Håland (perkusjon) som begge driver Klangkollektivet studio på Bergen Kjøtt.

Hver konsert byr på en ny opplevelse, og Woodland Circus utvider nå og da med spennende musikere som Jørgen Stangeland Bach på bass, Gustav Søgnen på banjo og Ceri Angharad Rimmer fra Wales på harpe.

The Essex Green på Spotify

Woodland Circus på Spotify

Arrangementet er støttet av Bergen Kommune.

Legg til ekstern kalender…