Autechre (UK)

Seks år etter sitt forrige oslobesøk kommer endelig de britiske elektronikapionerene i Autechre tilbake. Det nye albumet «elseq 1–5» er ute nå.

Den britiske elektronikaduoen Autechre består av Rob Brown og Sean Booth, og er signert til et av verdens mest kredible selskap i sjangeren, Warp Records. Nylig ga de ut sitt 12. album «elseq 1–5», som kom som en overraskelse for mange fans. Den femdelte, over fire timer lange utgivelsen er duoens første heldigitale studioalbum.

IDM-pionerene har en fartstid på snart 20 år, og traff hverandre gjennom grafittimiljøet i Manchester. De begynte raskt å bytte kassetter og lage egne komposisjoner med trommemaskin og synth. I 1991 kom den første utgivelsen i form av en selvtitulert EP gitt ut under navnet Lego Feet. Året etter ble Autechre signert til Warp, og siden har de levert solid dansemusikk til folket og skapt et lydbilde det ikke er mulig å kopiere.

Autechre gjestet Oslo sist i 2010, da de spilte en legendarisk konsert på Parkteatret. Vi tviler ikke på at de vil leve opp til forventningene når de er tilbake på samme scene i november.

Legg til ekstern kalender…