Rock Cinema: FLUKTEN-førpremiere med regissør- og skuespillerbesøk!

[Bilde]

Kirkens Bymisjon, Mer Film og Festivalkontoret inviterer til Rock cinema-førpremiere på Peter Grönlunds dramathriller FLUKTEN (Tjuvheder).

Arrangementet er gratis! Man trenger ikke billett eller registrere seg på forhånd. Dørene åpner kl. 17.30.

Visningen starter kl. 18.30.

FLUKTEN får kinopremiere 8. juli.

Om filmen:
FLUKTEN er et drivende spennende drama fra samfunnets skyggeside. Selv om miljøet som skildres er ekstremt realistisk og beinhardt, har filmen en stor varme og menneskelighet. I hovedrollen finner vi Minna – mesterlig spilt av Malin Levanon, som vant Guldbagge for rollen. Når hun mister leiligheten sin ser hun ingen annen utvei enn å lure penger fra en doplanger. Hun flykter og møter på veien Katja som tar henne med til en illegal bosetting utenfor byen. Minna og Katja blir venner og begynner på en ny tilværelse blant de andre utstøtte på plassen. Men langerne Minna lurte finner snart ut hvor hun gjemmer seg, og de har ikke tenkt til å la henne og Katja være i fred.

Dette er første spillefilmen til regissør og manusforfatter Peter Grönlund. Han jobbet som sosialarbeider i åtte år og kjenner miljøet han beskriver svært godt. 90 prosent av dem man ser foran kamera i filmen er ikke profesjonelle skuespillere, men har selv erfaring med dopmisbruk og kriminalitet, eller er sosialarbeidere og politi også i virkeligheten. Grönlund ønsket å lage en film om to kvinner som må navigere i en kriminell verden, i skyggen av det trygge middelklasselivet. Han ville gi en stemme til samfunnets utstøtte og samtidig lage en film om å ta ansvar: Både individets ansvar for samfunnet og samfunnets ansvar for individet.

PRESSEN OM FILMEN:

Terningkast 6 “Knakende god og gripende… en filmopplevelse som vil holde taket om deg i lang tid etterpå. En soleklar sekser på terningen!” – iTromsø

6 “Ekstremt troverdig…” – Natt&Dag

5 “Glødende god” – Filmhjerte

“Årets beste svenske film … Malin Levanon er briljant i hovedrollen” – SVT

“Årets beste svenske film … årets mest tankevekkende, autentiske, og samtidig mest spennende og nervepirrende 90 minutter” – Nöjesguiden

“Årets beste svenske film … Malin Levanon og Lo Kauppi er strålende i rollene sine” – DN

Legg til ekstern kalender…