Sånn ska´det være - SPKRBOX

[Bilde]
SPKRBOX en festival for urban scenekunst. En kreativ kollisjon med lav terskel, høyt nivå og laidback stemning. SPKRBOX er et møte mellom hiphopscenen og teatermiljøet. I år arrangeres festivalen for tredje år på rad.

SPKRBOX er hiphop. SPKRBOX er folk.

Per Olav hoff Mydske aka Skranglebein – mester av seremoni
Jens Linell – perkusjonist og trommeslager
Magnus Jr Larsen -kontrabass/cello
Tuva Syvertsen – hardingfele/vokal/mandolin
Erik Sollid -bratsj
Vincent Velur – orgel
Steinar Ofsdal, – diverse fløyter, munnharpe
Rolf-Erik Nystrøm – saksofon

Sånn ska det være er en konsertforestilling i krysningspunktet mellom hiphop, jazz og folkemusikk. Følelsene og stemningene i rommet bestemmer både innholdet i tekstene og hvilke grooves musikerne starter opp. Det er morsomt og lekent, men også med plass til sorg, savn, analyse, aggresjon og andre stemninger og uttrykk. Publikum styrer skipet uten at det noen gang har blitt kapret.

Kvelden ledes av Per Olav Hoff Mydske aka Skranglebein, blant annet kjent fra den legendariske Fredrikstad-hiphopgrupppa Pen Jakke. En ordsmed og mester i freestyle rap. I forestillingen møter østkyst-hiphopen Skrangle har vokst opp med folkemusikken han har ramla uti de siste tre årene. Under ligger friheten fra jazzen både i uttrykk og metode. Men plutselig er det visesang. Og plutselig er det verdensmusikk.

Vi får også møte SPKRBOX’ egne festivalartister på scenen. Det blir beatboxing, det blir rap, det blir spoken word. Gjester fra inn- og utland er med når vi oppsummerer årets SPKRBOX-festival.

Sjekk SPKRBOX på Facebook

Legg til ekstern kalender…