CLASSIC ALBUM SUNDAYS m/Susanne Christensen presenterer MASSIVE ATTACK - Mezzanine

En av konsertene det knytter seg størst forventninger til på årets Øyafestival er utvilsomt det kjærkomne møtet med en av de viktigste bidragsyterne til Bristolsounden fra 90-tallet, til den såkalte trip hop’en; Massive Attack.

Fra det råsterke og sjangerdefinerende debutalbumet Blue Lines (Wild Bunch/Virgin, 1991) har det vært en begivenhet hver gang gruppa, sjelden, men trutt, har sluppet nytt materiale. Årets EP Ritual Spirit kom derfor slett ikke uventet, men samtidig som en etterlengtet og gledelig overraskelse på mange.

I denne utgaven av Classic Album Sundays på Cafè Mono velger vi å sette nålen på gruppas tredje studioalbum, Mezzanine (Circa/Virgin, 1998). Med sitt luftige og dubby lydbilde, ispedd fuzza gitarer og et vell av effekter, skapte de en egenartet ambient atmosfære, en elektronisk, slentrende og fremtidsjazza affære som kom over oss som en hemmelig elsker i overgangen til et nytt årtusen, uimotståelig forlokkende og farlig på en gang.

Bli med oss sammen med den dansk-fødte norske kritikeren Susanne Christensen og lull deg inn i Massive Attack og deres underfulle verden før vi lytter til dobbelt-LP’en i sin helhet, på et lydanlegg fra samme hylle som Mezzanine, som hifi-leverandørene i Duet Audio og Midas Reference er så vennlige å sette opp for oss for anledningen.

Susanne Christensen (Foto: Pernille Marie Walvik)

SUSANNE CHRISTENSEN
Mange kjenner Susanne Christensen som litteraturkritiker og essayist fra blant annet Klassekampen og Morgenbladet, eller som spaltist i Vagant siden 2010. Andre har lest hennes Punkbønn, en bok om musikk og aktivisme i Russland og Nord-Amerika som kom ut i fjor, eller har fulgt hennes tekster om musikk som hun deler gjennom blog’ene sine.

Vi gleder oss til å høre hvilke tanker Christensen gjør seg om Massive Attack og Mezzanine. Månedens klassiker i juli er utvilsomt et av gruppas definitive høydepunkter. Albumet er en fryd for øret, ikke minst for den audiofile. Det blir derfor stort å lytte gjennom deres skjellsettende og sjelsettende klassiker fra begynnelse til slutt på det fantastiske lydanlegget vi får benytte.

GROV KJØREPLAN
18.00 Dørene åpnes, vi spiller musikk relatert til kveldens album
19.00 Albumpresentasjon: Kent Horne med Susanne Christensen
19.20 Albumlytt: MASSIVE ATTACK – Mezzanine
20.25 Q/A med publikum
20.45 Vi spiller albumrelatert musikk ut kvelden

AUDIO MENY
(Leveres av Duet Audio + Midas Reference)

PLATESPILLER: Dr. Feickert Woodpecker
TONEARM: Jelco 750 LB
STIFT: Ortofon Cadenza Black
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
EFFEKTFORSTERKER: Auralic Merak 2×800W
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…