CLASSIC ALBUM SUNDAYS m/Frode Grytten presenterer THE SMITHS - The Queen Is Dead

The Smiths’ tredje plate, The Queen Is Dead, utgitt på _Rough Trade Records* i 1986, blir ofte trukket frem som Manchesterbandets beste, og følger opp solide Meat Is Murder fra året før. Den sterke synergien som ble skapt mellom gitarist Johnny Marr og Morrissey, bandets vokalist og frontmann, er vanskelig å holde seg likegyldig til, enten blir man fullstendig hekta eller så blir man lettere provosert.

Musikk og tekster hos The Smiths inneholder ofte reaksjoner på og kommentarer til egne eller andres arbeider. På The Queen Is Dead finner man referanser til blant annet The Stooges, Marvin Gaye og New York Dolls, til forfatter Hubert Selby Jr. og til og med til humoristiske korrespondanser med sjefen i plateselskapet, Geoff Travis.

Om man tolererer Morrisey’s til tider nokså ekskluderende politiske budskap og kanskje sogar vet å sette pris på de skarpe, noen ganger moraliserende kommentarene til liv og lagnad ligger ingenting i veien for å la seg suggerere inn i Smiths blåvakre, postpunka popmelankolske verden.

30 år etter The Smiths’ klassiker The Queen Is Dead ble sluppet, og ett år etter vår forrige albumpresentasjon med bandet, med Meat Is Murder, får vi forfatter Frode Grytten tilbake på besøk for å snakke om musikken han har et så sterkt forhold til.

FRODE GRYTTEN
Grytten trekker ofte frem musikkens motsetninger som dens store styrke. The Smiths er vemodig, spissfindig sosialpolitisk vektet, humoristisk og energisk livsbejaende på en gang.

Vi lytter til albumet fra første til siste spor på et audiofilt lydanlegg dandert med nennsom hånd og kjærlighet av hifi-leverandøren Duet Audio og den norske kabelprodusenten Midas Reference, før vi tar publikum med i praten og avslutter med å spille såkalt “albumrelatert” musikk ut kvelden.

PRESENTASJON:
Kent Horne med Frode Grytten

GROV KJØREPLAN
18.00 Dørene åpnes, vi spiller musikk relatert til albumet
19.00 Albumpresentasjon m/Frode Grytten
19.20 Albumlytt: THE SMITHS – The Queen Is Dead
20.00 Spørsmål & svar med publikum
20.20 Vi spiller albumrelatert musikk ut kvelden

AUDIO MENY
(Leveres av Duet Audio + Midas Reference)

PLATESPILLER: Dr. Feickert Woodpecker
TONEARM: Jelco 750 LB
STIFT: Ortofon Cadenza Black
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
EFFEKTFORSTERKER: Auralic Merak 2×800W
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…