Gutvik Ukentlig: No, Gutvik m John Edwards UK) & André Roligheten + Ungsoloen: Henriette Eilertsen

[Bilde]
No, Gutvik:
Børre Mølstad (tuba)
Dag Erik Knedal Andersen (trommer)
Ketil Gutvik (gitar
+
André Roligheten (sax)
John Edwards (bass)

Trioen No,Gutvik har lang tradisjon for å invitere prominente gjester med seg på Gutvik Ukentlig og der det måtte gjelde. Listen er lang og imponerende: Kjetil Møster, Fredrik Ljungkvist, Birgit Uhler, Lotte Anker, Pat Thomas, Tobias Delius, Rudi Mahall. I år er den fantastiske engelske bassisten John Edwards, og den ikke mindre fantastiske norske saksofonisten André Roligheten gjestene.

UNGSOLOEN
Henriette Eilertsen (fløyte)
Sideserien UNGSOLOEN har vært en del av Gutvik Ukentlig siden 2011. Den handler om litt yngre improvisatører som spiller eksklusive solosett, før Gutvik henter inn noen av verdens fineste improvisasjonsmusikere.

DENNE KONSERTEN ER PÅ Cappelens Forslag. Resten av serien foregår på Kulturhuset.

Om Gutvik Ukentlig:
Gitaristen Ketil Gutvik startet sommerkonsertserien i 2003 og har siden den gang tilbrakt sommeren i selskap med en lang rekke av de fremste improvisasjonsmusikerne dette landet kan skilte med. Fram til 2006 hadde serien tilhold i Lillebar på Blå, i 2007 ble eksepsjonelle Vulkanhallen inntatt, og i 2008 ble Monos matsted Q teppedelt og frimusikken blomstret side om side med skravvel og burgerfres. Samme år begynte serien en vandring rundt på Monohuset og tarmen ble velprøvd, såvel som historiens første backstagekonsert på Mono. I 2009 forlot vi Q og gjorde tarmen til hovedscene. Unntaket ble seriens siste konsert som var på Monos backstage, akkurat som i 2008.

Etter noe av en nomadetilværelse i 2010 flyttet konsertserien “hjem” til Grünerløkka i 2011. Stayerpuben Tamara ved Birkelunden ble fylt med improvisert musikk hver tirsdag i seks uker. I 2012, mens vi ventet på naboen, fant serien tilhold på nye Stein og Jord platebar i Hammersborgtunnellen, og videre til Cappelens Forslag i 2013. I 2014 ble Boksen på Kulturhuset det naturlige nye hjemmet for denne ustoppelige konsertserien. I 2015 fortsatte samarbeidet med Kulturhuset og Cappelens Forslag. Mariam Rezaei, Steve Noble, Julie Kjær, Joe McPhee, Axel Dörner, Mats Äleklint, Eivind Opsvik, Lasse Marhaug, Andreas Wildhagen , Børre Mølstad var noen av navnene publikum fikk oppleve fra fra slutten av juli og hver tirsdag fram til 1. september. Gutvik Ukentlig fortsetter på Kulturhuset også i 2016.

100,-

Få første og siste nytt fra twitter.com/ketilgutvik
Meld din interesse på facebook

I samarbeid med Konsertforeninga

Fullt program for Gutvik Ukentlig 2016

Legg til ekstern kalender…