Swedish Theory of Love - Førpremiere med besøk av regissør Erik Gandini

I anledning av at Erik Gandinis nye film THE SWEDISH THEORY OF LOVE settes opp på kino i Oslo arrangerer vi en ekslusiv førpremiere med regissøren tilstede. Filmen fikk mye omtale i Sverige da den ble sluppet i vinter. Den tar for seg den store svenske ensomheten, slik befolkningen har utviklet seg fra Olof Palmes 70-tall hvor det ble «vedtatt» politisk at enhver skulle kunne klare seg på egen hånd i samfunnet og ikke være avhengig av andre. Som innvandrer fra Italia som 12-åring, har Gandini hatt et skjevt blikk på Sverige og ser store forskjeller på den nordiske modellen og hvordan man lever lengre sør i Europa, hvor storfamilien som felleskap fremdeles er intakt.

Filmen skapte stor debatt i Sverige og tar opp temaer som er vel så aktuelle i det norske sosialdemokratiske landskapet. THE SWEDISH THEORY OF LOVE er en film som for deg til å tenke, le og kanskje stille spørsmål ved om vår egen selvrealisering og uavhengighet er de viktigste verdiene i møte med fremtiden.

Erik Gandini har tidligere regissert prisvinnende filmer som GITMO, SURPLUS, VIDEOCRACY. Han er også professor i Global Media Studies ved Universitetet i Karlstad.

Legg til ekstern kalender…