Femme Brutal Festival 2016

26. august på Parkteatret, fra 18:00
[Bilde]
(foto: Propan, av Propan)

SWAGGER
Urpremiere på et bestillingsverk av vokalduoen Propan, fremført av Propanions:

Propan er en vokalduo som jobber med de akustiske mulighetene og begrensninger stemmen har, og har jobbet lenge med å supplere og integrere effekter og elektronikk. Gjennom denne arbeidsmetoden har de klart å lage ett særegent og samlet lydbilde som karakteriserer Propan.

I bestillingsverket SWAGGER har Propan fordelt sitt lydreportoar i ett større ensemble. Dette resulterer i ett nytt og forunderlig lydbilde, en pustende enhet bestående av 9 musikere som utforsker Propans lydunivers.

Duoen har håndplukket 7 unike musikere med ett rikt tonespråk som jobber hemningsløst på tvers av stil og sjanger. Sammen med Propan skaper ensemblet en elektroakustisk collage i full estetisk forvirring.

Senere, samme kveld…

26. august på Mir, fra 20:00
[Bilde]
(foto: Jessica Sligter av Jenny Berger Myhre)

Synne Sanden
Med nære og ærlige tekster skaper Synne Sanden ekspressiv og eksperimentell pop rett fra hjertet og lever. Etter å ha høstet gode kritikker for sine to tidligere plateutgivelser ble hennes tredje album, «In Between Sparks» utgitt 15. januar 2016 via plateselskapet Vilje. Denne kvelden spiller hun solo med kun piano og vokal. Dette blir sårt, personlig og særegent.

Jessica Sligter
Jessica er en artist etter Femme Brutals eget hjerte. Ikke bare er hun en unik popmusikant med en fantastisk stemme, men også en iherda debattant i diskusjonen om kvinners posisjon i musikkbransjen. Hun og synth-partner for anledningen, Johan Lindvall, får frie tøyler når de gjester Femme Brutal Festival, som den musikalske broen mellom Propan sitt bestillingsverk og resten av festivalen.

AUKRA
Femme Brutal opplevde AUKRA for første gang under Oslo Pride og digget det så hardt at de sporenstreks ble booket.
Vi snakker kald dansbar elektronika med sterke kjønnspolitiske undertoner, 90-tallsreferanser, innslag av hiphop med glimt av Peaches.

Etter bandene har spilt danser vi til Mir stenger (01:00)

Lørdag 27. august på Deischmanske på Schous Plass, fra 13:00
Debatt og workshop: interseksjonalitet.

Lørdag 27. august på Mir, fra 20:00
[Bilde]
(foto: Dark Times av Torgeir Nordbø)

Dark Times
Dark Times spilte for Femme Brutal for første gang i 2013, da hadde trioen en kassett og en sjutommer på samvittigheten. Tre år, enda en sjutommer og en Spellemannsnominert fullengder senere er de tilbake for å spille festivalens avslutningskonsert. Dark Times er alt vi elsker – DIY-ånd, attitude og sist, men ikke minst, sjukt kule låter med både punk- og popteft.

Katthem
De beskriver seg selv som “fredagspunk” men vi tar sjansen og booker Sveriges nyeste tilskudd på en allerede imponerende poppa punk-stamme til festivallørdagen. Fabelaktig DIY-punk med både fine melodier og noe å si.

Intetskjønn
Med beskrivelsen “queer punk from Oslo” inviterte Intetskjønn så godt som seg selv til årets festival. Men vi har selvfølgelig også hørt dem, og kan bekrefte at bandet, i tillegg til å være et herlig friskt og positivt tilskudd til Oslos undergrunn, låter FETT.

Akerselva kvinnekor (Akerselva)
Kvinnekor på pønkefest sier du? Ja takk sier vi. Vi vet enda ikke helt hva de skal finne på, men tøft blir det.

+ Femme Brutal Djs

Event på Facebook

Legg til ekstern kalender…