Gruppeustilling: 60 x 60. DET UNDRENDE SINN

[Bilde]

60 × 60. DET UNDRENDE SINN

Seksti internasjonale kunstnere fra mer enn 20 land har fått en rund kobberplate med en diameter på 12 cm, og har blitt bedt om å lage et grafisk blad rundt temaet “Det undrende sinn”.
Utstillingen 60 × 60 Det undrende sinn vokste ut av det langvarige samarbeidet og vennskapet mellom den slovakiske kuratoren Zora Petrášová og Chris Verheyen, grafiker og også eier av det belgiske galleriet Epreuve d’Artiste. De har jobbet sammen i over 20 år, og samarbeidet har nådd ut til kunstnere fra 23 andre land.  Zora og Chris feiret sin 60-årsdag (begge i mars 2015) på denne originale måten.
Dette prosjektet var for kunstnerne en utfordrende, spennende og unik felles mulighet til å uttrykke seg gjennom sin kunst, for å fortelle en historie, for å uttrykk en følelse, en tanke, en stemning, til å komme nærmere betrakteren. Teknikkene som brukes av dem er svært forskjellige: etsning, akvatint, mezzotint, koldnål, lithografi, fotoetsning. Den internasjonale grafisk kunstprosjekt 60 × 60 Det undrende sinn forener viktige kunstnere fra Belgia, Frankrike, United Kingdom, Slovakia, Kina, Tsjekkia, Skottland, Pakistan, Palestina, Canada, Ukraina, New Zealand, Romania, Canada, Nepal, Norge, Nederland, Japan, Russland, Ungarn, Bulgaria, Sør-Afrika, og Egypt.

Innvielsesåpningen av utstillingen fant sted mars 2015 på Epreuve d’Artiste Gallery i Antwerpen. Siden da har utstillingen reist i Slovakia, Kina, Romania, Bulgaria, Frankrike, Tsjekkia, New Zealand, og nå Norge

Fra Norge deltar de tre kunstnerne Kari Adora Hauge, Elisabeth Schjønsby og Grete Marstein. Som et tillegg til de 60 verkene i Det undrende sinn, viser de en rekke trykk som utvider grafikkbegrepet: kunstnerbøker, støpt og foldet tredimensjonal grafikk og grafikk som leker med både format og teknikk.

Legg til ekstern kalender…