Vanna Bowles ”Shield and Rupture”

VERNISSAGE: Torsdag 1. september kl. 18.00 – 20:00 – Facebook
STED: Kunstplass 10, Rosteds gate 10, 0178 Oslo
UTSTILLINGSPERIODE: 1.9. – 1.10. 2016
ÅPNINGSTIDER: ons – søn 13.00 – 17.00
OSLO KULTURNATT 16.9. kl. 19:00 Vanna Bowles i samtale med Mona Gjessing

Vanna Bowles arbeider med tegning, skulptur, foto og installasjon. Bowles opererer i et figurativt, surrealistisk og fotorealistisk formspråk, der hun ofte bruker optiske effekter og relieffer som destabiliserer skillelinjene mellom billedflaten og rommet. Hun har gjort seg bemerket ved å kombinere tegning med skulptur på en særegen måte.

Bowles billedverden består av mennesker, som regel utsatte eller sårbare, i kombinasjon med vekster, blomster, fugler og insekter. Motivene er ofte hentet fra medisinhistorie, botanikk og zoologi.

Utstillingen SHIELD AND RUPTURE på Kunstplass 10 viser verk som presenterer en bredde av Vanna Bowles uttrykk. Motivene til tegningene og objektene i SHIELD AND RUPTURE er basert på originalfotografier fra sykehusmiljøer, homoerotiske bilder fra nettet, studier av reptiler og insekter, og maleriet Begravelsen av Kristus av Caravaggio.

OM KUNSTNEREN
Vanna Bowles er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og Universität der Künste i Berlin, og har siden 2001 hatt en aktiv utstillingsvirksomhet i Norge og internasjonalt. Hun har blant annet hatt separatutstillinger på Tegnerforbundet i Oslo, Lars Bohman Gallery i Stockholm, Hordaland Kunstsenter i Bergen og Galleri Thomassen i Göteborg. Hun har deltatt på blant andre Spår på Malmö Kunstmuseum, Surrealisme i norsk kunst på Stenersenmuseet i Oslo, Tegnebiennalen på Kunstnernes Hus, Oslo og KVINNELIGE PIONERER – nye stemmer på Lillehammer Kunstmuseum. Vanna Bowles er innkjøpt av bl.a Lillehammer Kunstmuseum, Malmö Konstmuseum, Statens Konstråd, Sverige og Statoil/Hydro Norge. I 2016 fikk hun 10-årig arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd.

http://vannabowles.com/

Legg til ekstern kalender…