Kunstnersamtale: Fotografier fra innsiden

Fotografier fra innsiden
Med kamera har Verena Winkelmann fått fri tilgang til Verdal Fengsel i Nord-Trøndelag. Hun har fotografert de innsatte og omgivelsene i og rundt fengselet. Resultatet har blitt fotoserien «Sone» som vises i Kunstnerforbundet. «Prosjektet handler om å prøve å lage bilder» (Verena Winkelmann). Hva gjør fengselet som institusjon med kunstnerens blikk, og hvordan preger det vår erfaring av bildene? Hva forteller bildene om livet i fengselet, og hvordan er de bygget opp som bilder? Winkelmanns fotografier forener kvalitetene både fra det analoge og det digitale kamera, samtidig har de referanser både til maleri, tekstil og skulptur. Winkelmanns fotografier gjør seg mottagelig for ulike medier og lesninger.

[Bilde]
[Bilde]

Verena Winkelmann (f. 1973) er utdannet ved Hochschule für Buchkunst und Grafik i Leipzig, hun har holdt en rekke separat- og gruppeutstillinger i Norge og internasjonalt. Hun er tilknyttet Galerie b2 i Leipzig. Hun er blant annet kjent for sitt fotografiske prosjekt Fathers som også ble utgitt som bok av Teknisk Industri AS. Her gikk hun inn i en studie av forholdet mellom far og barn.

Simen K. Nielsen (f. 1990) er masterstudent i kunsthistorie fra universitetet i Oslo. Han er i ferd med å avslutte en oppgave om Caravaggio og det motreformatoriske maleriet. I perioden 2013–2015 var han redaktør for Paragone – Kunsthistorisk studenttidsskrift ved Universitetet i Oslo. Han arbeider også som helgevakt i Kunstnerforbundet.

Legg til ekstern kalender…