HIMMELRAND - lanseringskonsert i Nidarosdomen

I 2013 tok Den norske kirke i bruk en ny salmebok. Med sitt rike innhold søker den å bevare en tradisjon samtidig som den ønsker å være nyskapende, med tekster i et moderne språk og med nye melodiføringer og harmoniseringer. De nordiske salmetekstene er Skandinavias felles kulturarv. Tekstene omhandler sorg og glede, tro og tvil, og setter ord på livets sårbare hendelser. Salmetradisjonen er langt fra statisk; tvert imot er den i stadig utvikling og fortolkes av dagens komponister, tekstforfattere og utøvere. Det er nettopp her salmetradisjonen viser sin styrke. Når den er kledt i en annen musikalsk drakt, så mister den ikke sin kraft, den endrer simpelthen sin karakter.

I denne innspillingen kan vi også høre tre nykomponerte arrangementer av de norske komponistene Marianne Reidarsdatter Eriksen, Ola Gjeilo og Ørjan Matre. I tillegg til Uranienborg Vokalensemble, dirigert av Elisabeth Holte, medvirker Inger-Lise Ulsrud på orgel.

Albumet er innspilt og gis ut av det Grammy-nominerte plateselskapet 2L med Morten Lindberg. Nå tar Uranienborg Vokalensemble utgivelsen med på en lanseringsturne rundt om i Norge.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…