Periferien: Stian Westerhus / Ole Martin Huser-Olsen

Konsertserien Periferien og nyMusikk presenterer:
OLE MARTIN HUSER-OLSEN / STIAN WESTERHUS
To gitarvirtuoser møtes i sesongens første utgave av Periferien i Forstanderskapssalen på Sentralen.
[Bilde]
Stan Westerhus (foto: CF Wesenberg) og Ole Martin Huser-Olsen.

Konsertstart 19:00. Dørene åpner 18:30.
Facebook-event

PROGRAM
Ole Martin Huser-Olsen:
J.S. Bach – Preludium, Fuge, Allegro BWV 998
Simon Steen-Andersen – Beloved Brother (2008)
Sven Lyder Kahrs – Wird euch langsam namenlos in Munde (2006)

Stian Westerhus


Stian Westerhus (f. 1979) er med sin svært særegne og abstrakte gitarstil en av våre mest virtuose og eksperimentelle el-gitarister. Han har gitt ut et titalls plater med utgangspunkt i en stadig søken etter å undersøke og sprenge grenser, både sjangermessig og for hva som er mulig å gjøre med en gitar. Han spiller både solo og i konstellasjoner som Monolithic, Puma, Nils Petter Molvær m.fl.

Ole Martin Huser-Olsen (f. 1986) er klassisk gitarist med et repertoar som spenner fra renessanse til nyskrevet samtidsmusikk. Han er ofte hørt som solist, men arbeider også kammermusikalsk med musikere som den verdenskjente barytonen Knut Skram, Ensemble Ernst, Ensemble Aksiom, Trondheimsolistene og mange av de andre unge fremadstormende klassiske musikerne i Norge. Med sin debut som solist med orkester i 2012 har Huser-Olsen bevist at han behersker og viser et brennende engasjement for musikkens rike spennvidde, med et repertoar som strekker seg fra renessansen til modernismen, og til den aller nyeste samtidsmusikken.

Periferien drives og programmeres av Øyvind Mæland, Johan Svensson og Martin Rane Bauck. Programmet presenteres i samarbeid med nyMusikk.


Konsertforeningen Periferien presenterer sin første sesong i 2016 med 5 konserter fra april til desember på Sentralen. Programmene kombinerer klassikere fra samtidsmusikkanonen med nyere verker fra inn- og utland, presentert av kremen av Oslos utøvere.

Kommende konserter:
Onsdag 12. oktober kl. 19:00
Ensemble Temporum / Hanna Hartman (lydkunst). Musikk av bl.a. Mathias Spahlinger og Hanna Hartman

Onsdag 23. november kl. 19:00
Cikada Trio / Jonas Olsson (piano). Musikk av Pierre Boulez og Morton Feldman

Legg til ekstern kalender…