True Grit (2010)

Coen-brødrene går bort fra sin særegne stil, og skaper en rendyrket Western.

14-år gamle Mattie Ross legger ut på en reise for å fange han som drepte faren hennes. For å ta morderen leier hun inn revolvermannen «Rooster» Cogburn. Mattie ønsker å være med den drikkende, late døgenikten på jakten, da hun langt ifra er overbevist om at han skal lykkes. På veien møter de LaBoeuf som er ute etter samme mann og han blir med Mattie og Cogburn. Herfra oppsøkes trioen av alle mulige farer og de får alle tre testet hva de er villige til å gjøre for å nå målet sitt.

Coen-brødrene er kjent for sine sære, ironiske og eksentriske filmer.True Grit er ikke en av disse filmene. Dette er en Western-film, hverken mer eller mindre. Det kan virke som Coen-brødrene plutselig bestemte seg for å lage en film basert på god, gammeldags filmkunst, og de lyktes med det.

English:

14 year old Mattie Ross hires the toughest marshall she can find to track down her father’s killer. The two of them are accompanied by LaBoeuf who´s searching for the same man. The trio face off danger and surprises. They have to ask themselves what they are willing to do reach their goal.

Fakta:

Regissør: Coen-brødrene
Årstall: 2010
Land: USA
Format: Blu-ray
Lengde: 110 min

Legg til ekstern kalender…