X (1986) med besøk av regissør Oddvar Einarson

Verdens kuleste film i 1986!

I år er det 30-års jubileum for Oddvar Einarsons mesterverk X, og i Cinema Neuf feirer vi det med storslått besøk av filmens regissør! Fra sin utgivelsesdato og frem til i dag har den fenget det norske filmpublikumet med sin vågale filmteknikk og stilige skildring av 80-tallets undergrunnsmiljø. Under filmfestivalen i Venezia ble den tildelt juryens spesialpris, og i 1987 ble den kåret til årets beste film i Amandaprisutdelingen.

I filmen møter vi den unge fotokunstneren Jon Gabriel. Han er kompetent i sitt felt, men tilværelsen hans er full av mangler. En dag treffer han den 13 år gamle og hjemløse jenta Flora. Målbundet av hennes røffe utstråling og harde livserfaring åpner han hjemmet for henne når hun spør ham om et sted å bo, og de to utvikler et ukonvensjonelt kjærlighetsforhold på utsiden av samfunnet.

I filmens lydbilde står norsk undergrunnsmusikk sentralt, og den inneholder blant annet en opptreden av Holy Toy, samt låter fra Andrej Nebb og Backstreet Girls. Sistnevnte deltar også i en av filmens scener.

Fakta:

Regissør: Oddvar Einarson
Årstall: 1986
Land: Norge
Format: 35mm
Lengde: 95 min

Legg til ekstern kalender…