Classic Album Sundays med Kent Horne og Colleen Murphy presenterer NIRVANA - Nevermind (DGC, 1991) fri entrè!

[Bilde]

I forbindelse med Kulturnatt, Oslo Kommune’s årlige drømmerevy for alle som er nysgjerrige på hva som skjer av sprell i vår kjære tigerby gjennom året, ønsker vi velkommen til en trippelaften med presentasjoner av hele tre fantastiske klassikere på rappen. Dessuten er det gratis!

Første plate ut er en velprodusert bråkebøtte vi lenge har hatt lyst å sjekke trøkket på med det fyrrige, audiofile lydanlegget hifi-leverandør Duet Audio og kabelprodusent Midas Reference setter opp for oss for anledningen; vi lytter til *Nirvana*’s andre studioalbum, Nevermind, utgitt september ’91, for ganske nøyaktig 25 år siden, i sin helhet fra Smells Like Teen Spirit til Something in the Way.

COLLEEN “COSMO” MURPHY
Vi får besøk av vår søster fra London, opphavskvinnen til vår lytteklubb, Colleen “Cosmo” Murphy, som tar oss med tilbake til da hun først oppdaget bandet som radiovert i New York på slutten av 80-tallet.

Før den nye skiva fikk effekt på sine omgivelser møtte hun de tre i bandet til intervju for programmet Music View, som gikk ut til et par hundre collegestasjoner i USA. Hun fikk tilsendt de nye låtene på kassett noen uker i forkant av intervjuet og ble fullstendig overrumplet av hvor annerledes og gjennomkomponert den nye langspilleren var i forhold til forgjengeren, debutalbumet Bleach.

Etter Seattlebandets overgang fra det lokale rockelabelet Sub Pop til storebror David Geffen’s platekompani ble den direkte og rufsete "take it or leave it”-produksjonen fra debuten strammet betraktelig opp på den nye skiva. Kurt Cobain og Krist Novoselic hadde merket seg hva produsent Butch Vig hadde gjort med støyrocken til Killdozer og hadde lyst å høres like massive ut.

ALTERNATIV ALLMENNMEDISIN
Sammen med mer melodiøse, hvermannstilgjengelige komposisjoner fra Cobain, og den vitale slagkraften trioen nettopp var blitt tilført med Dave Grohl, som hadde holdt takten i nylig oppløste Scream, ble den tidligere nokså uregjerlige punkmetallhybriden enklere å forholde seg til for folk flest.

Fanbasen fra alternativrockecrowd’en hadde holdt dem tett til brystet som sin “hemmelige”, sorte diamant så lenge de maktet, men da MTV omfavnet bandet og ga dem hyppig spilletid på den populære musikkvideokanalen kunne ingen tøyler holde den nye (vill)vin tilbake fra å klatre seg opp og erobre listetoppen over hele verden.

Nirvana ble allemannseie på rekordtid og sto rett og slett for et lite paradigmeskifte i rockens historie med andreskiva si. Nevermind blir idag av mange sett på som selve symbolet for grunge’en, Seattlerocken som ga oss en rekke klassikere utover 90-tallet med skiver som Pearl Jam’s Ten, Soundgarden’s Superunknown, Mudhoney’s Superfuzz Bigmuff og Alice in Chains’ Dirt.

PÅ LAB’EN
Denne uvanlige albumfredagen utgjør andre runde med Classic Album Sundays på Lab’en, Kulturhusets siste barutvidelse i de tidligere lokalene til Månen og Ginger. Laboratoriet er nylig pusset opp på en måte vi tror vil egne seg godt for en god lydopplevelse, og vi gleder oss derfor til å prøve ut rommet med så vidt forskjellige stiluttrykk som kveldens tre album representerer; fra finslepen postpunk, eller grunge, med Nirvana til ambient elektronisk prog og kjærlighetsmettet, funky r&b med henholdsvis Manuel Göttsching og Stevie Wonder i rask rekkefølge.

KVELDENS KJØREPLAN
18.00 Dørene åpnes, vi spiller musikk relatert til kveldens første album

NIRVANANevermind
19.00 Albumpresentasjon
19.15 Albumlytt

MANUEL GöTTSCHINGE2-E4
20.30 Albumpresentasjon
20.45 Albumlytt

STEVIE WONDERSongs In the Key of Life
22.00 Albumpresentasjon
22.15 Albumlytt

23.45 Vi spiller musikk som følger opp tråden fra Stevie Wonder kvelden ut!

PRESENTASJON
Kent Horne med Colleen “Cosmo” Murphy

AUDIO MENY
(Leveres av Duet Audio + Midas Reference)

PLATESPILLER: Dr. Feickert Woodpecker
TONEARM: Jelco 750 LB
STIFT: Ortofon Cadenza Black
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
EFFEKTFORSTERKER: Auralic Merak 2×800W
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…