Classic Album Sundays med Kent Horne og Colleen Murphy presenterer MANUEL GÖTTSCHING - E2-E4 (Inteam, 1984) fri entrè!

[Bilde]

Er du ikke kjent med Manuel Göttschings soloalbum E2-E4 har du virkelig noe å glede deg til. Vi har fått tak i en sjeldent lytefri originalutgave av denne intenst medrivende elektroniske kultklassikeren fra 1984, og gir vinylplaten den behandling den fortjener på det audiofile anlegget Duet Audio og Midas Reference setter opp for oss i forbindelse med vårt andre bidrag til Oslo Kommunes Kulturnatt på Lab’en denne fredagen.

ET SJAKKTREKK Å LYTTE TIL E2-E4
Vi flater ut etter presentasjonen av Nirvanas Nevermind fra timen før med dette mesterstykket fra gitaristen til det tyske progrockbandet Ashra. E2-E4, etter det berømte åpningstrekket i sjakk, består av ett eneste, timelangt improvisatorisk stykke suggererende landskapsmalende musikk som bør være spesielt godt egnet til den indre reiseøvelsen våre lyttesesjoner på Classic Album Sundays har potensiale til å være.

Det kosmiske krautalbumet hadde en viktig rolle for utviklingen av house- og technomusikken mot slutten av 80-tallet og ble umiddelbart forsøkt remikset og gjenbrukt på ulikt vis, med varierende hell får en si, av flere av pionerene innenfor den elektroniske dansemusikken, som Carl Craig, Basic Channel og Sueño Latino. Sistnevnte gjorde imidlertid stor, balearisk suksess på Ibiziske strender over hele kloden med sin selvtitulerte paradisiske italohouseversjon fra 1989, en sommerfylt trip som vil holde deg gående til solen står opp om morgenen.

KONTRAPUNKT
Dj Cosmo (Bitches Brew, Lucky Cloud Loft Party) vil gi oss en kort introduksjon til albumet før lytten, Classic Album Sundays’ opphavskvinne Colleen “Cosmo” Murphy tar turen fra London for å være med oss som gjest i eget hus hele kvelden. Sammen lader vi opp til “månedens album” for september, Stevie Wonders Songs In The Key of Life, som følger etter, med et av de sterkeste kontrapunktene i den moderne dansemusikkhistorien, Manuel Göttschings E2-E4.

KVELDENS KJØREPLAN
18.00 Dørene åpnes, vi spiller musikk relatert til kveldens første album

NIRVANANevermind
19.00 Albumpresentasjon
19.15 Albumlytt

MANUEL GöTTSCHINGE2-E4
20.30 Albumpresentasjon
20.45 Albumlytt

STEVIE WONDERSongs In the Key of Life
22.00 Albumpresentasjon
22.15 Albumlytt

23.45 Vi spiller musikk som følger opp tråden fra Stevie Wonder kvelden ut!

PRESENTASJON
Kent Horne med Colleen “Cosmo” Murphy

AUDIO MENY
(Leveres av Duet Audio + Midas Reference)

PLATESPILLER: Dr. Feickert Woodpecker
TONEARM: Jelco 750 LB
STIFT: Ortofon Cadenza Black
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
EFFEKTFORSTERKER: Auralic Merak 2×800W
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…