Classic Album Sundays med Kent Horne og Colleen Murphy presenterer STEVIE WONDER - Songs In the Key of Life (Tamla Motown, 1976) fri entrè!

[Bilde]

Som grand finale for vårt bilag til Oslo Kommune’s årlige Kulturnatt markerer vi 40-årsjubileet til Stevie Wonders attende(!) studioalbum, Songs In The Key Of Life. Månedens album er lytterunde nummer tre med det fabelaktige lydanlegget hifi-leverandørene Duet Audio og Midas Reference installerer for oss på Lab’en denne fredagen, etter å ha varmet opp med Nirvanas Nevermind og Manuel Göttschings E2-E4 tidligere på kvelden.

Etter en nesten ufattelig sterk utgivelsesrekke på begynnelsen av 70-tallet, med Talking Book (‘72), Innervisions (’73) og Fulfillingness’ First Finale (’74) i rask Grammy-hedret rekkefølge, ble Wonder gitt frie tøyler i sin fornyede platekontrakt med Motown, og perfeksjonisten la ikke fingrene imellom.

ET OVERFLØDIGHETSHORN
Over 150 bidragsytere ble kreditert i den fyldige booklet’en som fulgte utbrettscoveret, og selv om Wonder i stor grad selv sto som arrangør og produsent av egne låter fikk han uvurderlig tonefølge fra ypperste hold; Herbie Hancock, Bobbi Humphrey, Minnie Riperton, Pete Kleinow, George Benson, Syreeta, Mike Sembello og Deniece Williams var alle involverte i instrumenteringen på det ambisiøse prosjektet.

Stadig nye bearbeidelser av det omfattende låtmaterialet gjorde at albumslippen ble utsatt flere ganger. Innspillingene, som for det meste ble gjennomført i Hollywood, pågikk over hele to år, men resultatet var verdt det. Dobbeltalbumet bød på ulike musikalske stiler og stemninger hentet fra et langt liv som artist og var samtidig inspirert av viktige hendelser fra Stevie’s hittil unge liv som menneske.

TRO, HÅP OG KJÆRLIGHET
Stevland Hardaway Morris, som han heter i det sivile, skuet tilbake til barndommen og sang om religiøs tro og håp for de vanskeligstilte iblant oss. Det handlet i stor grad om ulike former for kjærlighet; de mellommenneskelige og de selvopplevde, om tapt kjærlighet, men også om sin første forelskelse og lykken over det å bli far.

Mange anser Songs In the Key of Life for å være selve høydepunkt i karrieren til Stevie Wonder. Love’s in Need of Love Today, Sir Duke, I Wish, Pastime Paradise, Isn’t She Lovely, As og Another Star er alle med å bidra til kveldens hovedrett som et av soulmusikkens absolutte mesterverk.

THE GOSPEL OF WONDER
Til tross for den maksimalistiske tilnærmingen og den sprekkeferdige inderligheten som trykker på i hver pore på denne platen er det overraskende hvor veltempererte Wonder fikk låtene til å høres ut. I stedet for å virke overproduserte og gjennomregisserte får hvert instrument og hver stemme nok armslag å folde seg ut på i lydflaten, frihet til de nødvendige små påfunn og uventede detaljer som kan skape liv og røre i oss. Kanskje er det nettopp gleden og takknemligheten over det magiske ved tilværelsen, hans gospel gjennom hele karrieren, som får spillerom.

COLLEEN “COSMO” MURPHY
…er med oss hele kvelden for å gi oss korte introduksjoner til hvert av de tre albumene (Nirvana, Göttsching, Wonder, se oversikt lenger ned). Colleen, oppvokst i Massachusetts, fant kjærligheten i London etter noen spennende år på 80- og 90-tallet marinert i klubblivet i New York, som platepusher på Dancetracks, dj på David Mancusos The Loft og programsjef og radiovert for collegekanalen WNYU. I England var hun med å starte plateselskapet Bitches Brew Records, sin egen loftsfest, Lucky Cloud, foruten lytteklubben vi selv raskt ble hekta på, Classic Album Sundays.

ETTERSPILL
Med slik en Wonderful opptakt mot midnatt lar det seg rett & slett høre å fortsette fredagsfunken med mer av det samme, med sanger "in the key of” Tamla Motown, r&b, funk og sjelfull klubbjazz, natten ut.

Vi trer i spandèrbuksene og byr på gratis inngang, og tror dette kommer til å bli en populær lyttekveld, så sikkert lurt å komme tidlig for å sikre seg plass!

KVELDENS KJØREPLAN
18.00 Dørene åpnes, vi spiller musikk relatert til kveldens første album

NIRVANANevermind
19.00 Albumpresentasjon
19.15 Albumlytt

MANUEL GöTTSCHINGE2-E4
20.30 Albumpresentasjon
20.45 Albumlytt

STEVIE WONDERSongs In the Key of Life
22.00 Albumpresentasjon
22.15 Albumlytt

23.45 Vi spiller musikk som følger opp tråden fra Stevie Wonder kvelden ut!

PRESENTASJON
Kent Horne med Colleen “Cosmo” Murphy

AUDIO MENY
(Leveres av Duet Audio + Midas Reference)

PLATESPILLER: Dr. Feickert Woodpecker
TONEARM: Jelco 750 LB
STIFT: Ortofon Cadenza Black
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
EFFEKTFORSTERKER: Auralic Merak 2×800W
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…