Forskningskafé på Work-Work: Grenseløs genetisk forskning i Trøndelag?

Ny genforskning kan gi oss svar på hvilke gener som gjør oss syke, og hvilke som beskytter oss mot sykdom. Men hvor går grensene for hva vi ønske å vite? Og hvor mye kan man egentlig finne ut om sykdom og helse ved å studere gener?

Tre forskere fra NTNU presenterer muligheter, utfordringer og begrensninger ved ny genetisk forskning i Trøndelag, og inviterer til diskusjon med publikum. Det vil bli satt av god tid til spørsmål fra salen etter presentasjonene. Knut Fagerbakke er konferansier.

Om foredragsholderne:
Kristian Hveem er professor ved Institutt for samfunnsmedisin ved NTNU og leder av det nye K.G. Jebsen-senteret for genetisk epidemiologi. Senteret tar utgangspunkt i data fra Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT).

Berge Solberg er professor i medisinsk etikk ved Det medisinske fakultet ved NTNU, og er blant annet nestleder for den Nasjonale Forskningsetiske komite for medisin og helsefag (NEM). Han har også vært medlem i Bioteknologirådet (2003-2014).

Sophia Efstathiou er ansatt som forsker ved Institutt for filosofi og religionsvitenskap ved NTNU, og skrev sin doktorgrad ved University of San Diego om rasebegrepet i biomedisinsk forskning. Siden har hun vært involvert i en rekke forskningsprosjekter på tvers av humaniora, naturvitenskap og biomedisin – blant annet «Crossover Research. Well-constructed Systems Biology» (2011-2014).

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…