Gummo (1997)

Harmony Korines kanskje beste film låner fritt fra Herzog, Cassavetes, til Godard og dogmesjangeren, men er i sin helt egne stil. En film uten et håndfast plott, men som gjennom en serie scener og vignetter fra de meningsløse livene til beboerne i Xenia, Ohio, viser et Amerika som har gått moralsk fallitt. Med et forstyrrende soundtrack som rangerer fra Buddy Holly og Madonna over til Bathory og Burzum blir vi tatt inn i en verden blottet for romantiske forestillinger.

Korine bruker for det meste amatører, men sprer på med et fåtall kjente ansikter, som Chloë Sevigny. På grunn av at de ventet på at været skulle skifte, ble så å si hele filmen filmet på en dag. Det er vanskelig å peke på en gjennomgående rød tråd, og Korine bryter også opp handlingen med diverse vignetter, men den har sin styrke i at hver enkelt scene på en måte lever sitt eget liv, slik hver låt i et album gjør. Og sammen står de ulike scenene enda sterkere.

English:

In a series of scenes and vignettes we are taken into the self-destructive lives of the citizens of a small town in America.

Fakta:

Regissør: Harmony Korine
Årstall: 1997
Land: USA
Format: DVD
Lengde: 89 min

Legg til ekstern kalender…