Benjamin Francis Leftwich (UK) + Supp: Travis Is A Tourist

[Bilde]

Yorkshire-singer/songwriteren Benjamin Francis Leftwich drar ut på en omfattende Europa-turné med det splitter nye albumet «After The Rain» i bagasjen. 3. oktober går turen innom Parkteatret.

Etter suksessen med 2011-debuten «Last Smoke Before the Snowstorm», som solgte over 100.000 eksemplarer og passerte 150 millioner avspillinger på Spotify, opplevde Benjamin Francis Leftwich å bli kastet ut i en av de tøffeste opplevelsene man kan ha, da han mistet sin egen far, hans største inspirasjonskilde.

Mens han var på høyden av sin suksess, mellom turnejobbing og å ta seg av faren, inviterte Ben produsenter til hjembyen i et forsøk på å jobbe med nytt materiale. Det kom det lite ut av. «Jeg skjønte at jeg trengte å ikke gjøre dette på en stund», sier han om tiden etter at faren gikk bort. «Jeg måtte bare leve litt utenfor musikken.»

Fem år etter utgivelsen av debutalbumet kunne Leftwich tidligere i år fortelle at han var klar med et nytt album, produsert av Charlie Andrew (Alt-J, Money). Materialet ble skrevet i månedene der han befant seg helt på bunn, og befinner seg i et spenn mellom lys og mørke; det er skjørt, men grandiost; melankolsk, men optimistisk, og hele veien ytterst tidløst.
benjaminfrancisleftwich.com
facebook.com/benjaminfrancisleftwich

facebook.com/travisisatourist

Legg til ekstern kalender…