Wintersleep (CA)

For snart 15 år siden begynte medlemmene av Wintersleep å jobbe frem låter i en liten leilighet i Halifax, Canada. De eneste bemerkelsesverdige ting som kan sies om dette (litt) triste leilighetskomplekset hvor de første låtene deres ble unnfanget, er det faktum at på grunn av en bygningsteknisk feil av arkitekten kunne vannansamlinger på taket få huset til å velte. Sangene? Vel, de var merkelige, fulle av fjerne spøkelser og glemte landskap.

Wintersleep er husholdsnavn i sitt hjemland Kanada. Juno Award vinnerne har brakt sin særegne sound til publikum på tvers av mange territorier og kontinenter. Vi snakker herlig indierock i gaten til Built To Spill og Band of Horses, om enn enda litt mer rocka og med et litt mørkere uttrykk.
Siden sensommeren 2011 har bandet vært i studio og jobbet frem låtideer med den skotske produsenten Tony Doogan (Belle & Sebastian, Mogwai) og Dave Fridmann (Flaming Lips, Mercury Rev, MGMT) i Tarbox Road Studios i delstaten New York.
Bandet er for tiden ute med sitt sjette album “The Great Detachment” som har blitt veldig godt mottatt i sitt hjemland og er enn av årets mest solgte rockealbum i Kanada.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…