Skjebnesvangre reiser

På Litteraturhuset 28. september rigges det til et populærvitenskapelig opplegg med tittelen: «Skjebnesvangre reiser – ingen vei tilbake?». Arrangementet presenterer noe av fakultetets forskning som kan knyttes til kryssing av grenser. Selv om forskningen som vises fram behandler temaet fra to forskjellige hold, har bidragene til felles at de kan ha svært alvorlige konsekvenser for enkeltmennesker.

Kvelden starter med førsteamanuensis og rettsodontolog ved Institutt for klinisk odontologi, Sigrid Kvaal. Hun kommer for å fortelle om arbeidet med aldersvurderinger av enslige mindreårige asylsøkere. Her kan dere lære mer om hvordan Kvaal og hennes team faktisk går fram i vurderingene sine og om forskningsgrunnlaget som ligger bak.
Andre del av programmet handler om antibiotikaresistens, som gjennom bakterier på vandring utvikler seg til et stadig mer verdensomspennende og alvorlig problem. Professor Anne Aamdal Scheie fra Institutt for oral biologi, stipendiat Kjersti Sturød fra samme institutt, og Håkon Valen Rukke fra NIOM, kommer for å besvare spørsmål som: Hvordan spres denne trusselen for den globale folkehelsen? Hva er konsekvensene? Og har vi noen som helst mulighet til å stanse utviklingen før det er for sent?

Legg til ekstern kalender…