Oslo Korfestival: The Beauty That Still Remains

[Bilde]

Verket The beauty that still remains ble bestilt av Det Norske Jentekor og urfremført under en minnekonsert for nazismens ofre under den offisielle markeringen av frigjøringsjubileet i 2015. Verket er skrevet av Marcus Paus over tekster fra Anne Franks dagbok for jentekor og akkordeon.

Jentene som synger på denne konserten er i alderen 12-23 år, og det er en sterk opplevelse å høre deres formidling av disse tekstene, som Anne Frank skrev da hun var på samme alder. På denne måten blir Anne Franks unge stemme formidlet av 50 unge jentestemmer.

​Det Norske Jentekor, dirigert av Anne Karin Sundal-Ask, er et kor med stolte tradisjoner og høyt kunstnerisk nivå. Alle sangerne kommer fra østlandsområdet. Koret er en selvstendig videreføring av NRKs jentekor, som ble etablert i 1947, og har gjort samtidsmusikk til et av sine viktigste varemerker. Det Norske Jentekor får ofte bestillingsverker skrevet til seg og inkluderer disse i sitt standardrepertoar. Koret er delt i fire: Rekruttgruppe (1.-3.klasse), aspirantkor (4.6.klasse), hovedkor (7.-10.klasse) og studiokor (vgs og til 20+).

Målet er å være en korskole som utvikler jentene til å bli selvstendige musikere og kunstnere med en forståelse, opplevelse og interesse for musikk. Som kor ønsker Det Norske Jentekor å skape et sterkt uttrykk som berører publikum og sangere.


Frode Haltli begynte å spille trekkspill som 7-åring, og vant en rekke nasjonale konkurranser de neste årene. Haltli studerte ved Norges musikkhøgskole og ved Det Kgl Danske Musikkonservatorium, hvor han ble uteksaminert fra Solistklassen i 2000. I 2001 ble han kåret til Rikskonsertenes «Årets unge solist», og de påfølgende årene etablerte han seg som internasjonal solist og kammermusiker. Han har vært solist med orkestre over hele verden, og opptrådt på tallrike samtids-, kammermusikk-, jazz- og folkemusikkfestivaler. Hans debutalbum «Looking on Darkness» ble utgitt på ECM i 2002 og mottok Spelemannprisen i kategorien Samtidsmusikk. Frode Haltli spiller jevnlig i trioen POING, som har urfremført over 60 verker av komponister fra hele verden, og utgitt flere album. Frode Haltli har vært med på en rekke transkulturelle prosjekter.

Han underviser for tiden også ved Norges musikkhøgskole i Oslo.

Legg til ekstern kalender…